Stijlvolle raambekleding om energie te besparen

Zonnelux

Aan de ene kant willen we hoge energiekosten terugdringen, maar aan de andere kant zijn woningen met veel raampartijen erg populair. Ramen zorgen ervoor dat energie verloren gaat, dus wanneer je kiest voor flinke ramen is de kans groter dat jouw huis warmte zal verliezen. Energiebesparende raamdecoratie wordt dan ook steeds meer gewaardeerd. Een bedrijf dat naadloos op deze ontwikkelingen inspeelt is Zonnelux, zij hebben een ruim assortiment aan diverse raambekleding, waardoor er altijd wel een oplossing te vinden is. 

Duette raambekleding 

Duette raambekleding bestaat uit twee geplisseerde stoffen die samen een honingraatstructuur vormen. De lucht wordt daarin opgenomen, waardoor de raamdecoratie een sterk isolerend effect heeft. Om dit effect te versterken heeft Zonnelux verschillende Duette® voorzien van een speciale aluminium coating. Met deze gordijnen kan de thermostaat een graadje lager, wat op jaarbasis wel 6% kan schelen.  

Slimme raamdecoratie 

Een andere manier om met je raambekleding energie te besparen is slimme raamdecoratie. Dit is eenvoudig te bedienen via een app. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de zon fel schijnt en je niet thuis bent. Je kunt toch de raamdecoratie sluiten, zodat de ruimte heerlijk koel blijft. Je zou hiervoor ook een automatische timer kunnen gebruiken.  

Shutters  

Het installeren van shutters zou ook een goede optie kunnen zijn wanneer je energie wilt besparen. Ze zorgen niet alleen voor een sfeervol interieur, maar ze houden ook fysiek de warmte binnen. Zodra je de lamellen kantelt, kan er geen zonlicht binnenvallen en krijgen de shutters een isolerende functie. Shutters scoren dan ook een isolatiewaarde van 2.1 bij enkel glas. Hierbij geldt hoe lager de score, hoe beter.  

Over Zonnelux 

Je kunt dus erg goed energie besparen met raambekleding. Het ziet er stijlvol uit en heeft tegelijkertijd een praktische functie. Bij Zonnelux kan je terecht met al jouw eigen voorkeuren omdat ze altijd wel een passende oplossing kunnen vinden. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op met een Zonnelux specialist bij jou in de buurt.  

Editor: Media team

Datum: 05-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux