• StalenDeurenHuys
  • Meistraat 7
  • 2480 Dessel (België)

Nieuwbouwvilla met stijlvolle stalen deuren | StalenDeurenHuys 

Op de plaats van deze woning stond een oud, leegstaand pand dat er allesbehalve fraai uitzag. Toch zagen de huidige eigenaren de potentie ervan en gingen ze het avontuur aan. Aanvankelijk was het plan om de contouren van het oude pand te behouden en te bouwen vanaf de bestaande fundering. Deze verkeerde echter in zo’n slechte staat, dat het geheel met de grond gelijk moest worden gemaakt en er een compleet nieuwe villa werd gebouwd. De stalen deuren vormden het uitgangspunt voor de rest van het interieur.

Hout als basis

Voor de draagconstructie werd houtskeletbouw gekozen. Hout is een relatief licht bouwmateriaal, dat vervoer, verwerking en toepassing vereenvoudigt. Daarnaast is het een duurzaam en volledig recyclebaar basismateriaal. Vervolgens is de villa door de bewoners zelf ingedeeld. Hierbij ging de voorkeur uit naar open ruimtes, waarbij het geheel toch intiem moest aanvoelen.

Stalen deuren, Stalendeurenhuys, Stalen deur, Industrieel interieur, Strak interieur, Warm interieur, Stoer interieur

Mix van rauw en decoratief

Voor de interieur stijl werd een mix van rauw en decoratief toegepast, wat resulteerde in een unieke en spannende eigenheid. Wat hierbij met name opvalt, is de combinatie van oude erfstukken en moderne design pieces en het gebruik van diverse kunstwerken in verschillende stijlen.

Stalen deuren, Stalendeurenhuys, Stalen deur, Industrieel interieur, Strak interieur, Warm interieur, Stoer interieur

Open space gevoel

Op de begane grond is een duidelijke verdeling aangebracht tussen de lounge, de dining en de keuken. Om die gewenste intimiteit te creëren en toch dat ‘open space’ gevoel te behouden, bedachten de bewoners om zowel vanuit de gang als vanuit de lounge stalen deuren met extreem ranke profielen te laten plaatsen. Om hun ideeën te concretiseren, maakten zij een afspraak met StalenDeurenHuys. In het atelier in België werden zij geïnspireerd en geïnformeerd over diverse modellen stalen deuren, waarna op locatie de maten werden opgemeten en een ontwerp op maat werd gemaakt.

De smalst mogelijke profielen

Er is omwille van de lichtinval gekozen voor vaste zijramen met dubbele openslaande taatsdeuren, die zijn voorzien van de smalst mogelijke profielen. Daardoor ontstaat een spel van strakke lijnen en vlakken. De bijzondere deurgrepen maken het mooi af. Normaliter gaan taatsdeuren open tot zo’n 90 graden, maar StalenDeurenHuys creëerde hier een uitzwaai van maar liefst 175 graden vanuit beide ruimtes. Ook is gedacht aan een parkeerstand en sluiten de deuren automatisch met vertraging en geheel geruisloos.

Stalen deuren, Stalendeurenhuys, Stalen deur, Industrieel interieur, Strak interieur, Warm interieur, Stoer interieur

Harde elementen versus zachte tegenhangers

De stalen deuren zijn min of meer op organische wijze het uitgangspunt geworden voor de rest van het interieur. Zo passen de zwarte houten raamdecoratie en de betonnen vloer er heel goed bij, net als de verschillende designstoelen rondom de eettafel. Als zachte en gezellige tegenhangers vinden we hier en daar wat roze accenten, zoals de lampenkappen en in de afbeelding in de lounge maar ook de kleurrijke schilderijen dragen bij aan dat beeld.

Stalen deuren, Stalendeurenhuys, Stalen deur, Industrieel interieur, Strak interieur, Warm interieur, Stoer interieur

 


Web editor: Media team     |

Datum: 13 | dec | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media