taatsdeur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, exclusieve villa, elegant

  • De Rooy Metaaldesign
  • Seringstraat 29
  • 6744 XA | Ederveen

Stijlvolle taatsdeur | De Rooy Metaaldesign

Bij een villa met rieten dak in de bollenstreek laat interieurdesigner Cindy Philips zien dat ze veel meer in haar mars heeft dan enkel het inrichten van woningen. De villa werd ontworpen door architectenbureau Piet Onderwater & Partners en gerealiseerd door Bouwbedrijf de Lange – Van der Plas. Cindy hielp de eigenaars met alles op het gebied van interieur. De prachtige stalen taatsdeur in deze woning is gerealiseerd door De Rooy Metaaldesign.

Complementerend stucwerk

Wat het eerst opvalt bij binnenkomst in de woning, zijn de bijzondere wanden in de hal en de living. Cindy: “De eigenaars van de woning wilden iets unieks. Iets dat anders is dan anders en het mocht opvallen. Dus hebben we voor een gouden wand gekozen.” Het is speciaal stucwerk dat met de hand wordt aangebracht. Er zijn vele mogelijkheden. De stijlvolle taatsdeur van De Rooy Metaaldesign past hier perfect bij. Deze op een as roterende deuren zijn symmetrisch aan elkaar en kunnen tevens los van elkaar gebruikt worden. Het voordeel dat een taatsdeur is dat er geen kozijn nodig is om de deur in te laten vallen. Het vlak waarin de deur valt blijft daardoor volledig vrij.

Spiegelkasten

Het ontwerp van de taatsdeuren die in de hal zijn geplaatst komt terug in de deuren die fungeren als een volledige kastenwand in de doorgang naar de ontspanningsruimte, waar een bar en thuisbioscoop zijn gerealiseerd. Op deze deuren zijn de vlakken symmetrisch verdeeld naar grote rechthoeken. Daarbij is hier geen gebruikgemaakt van doorzichtig glas, maar spiegelglas. Dit is zeer uitmuntend gekozen, omdat het prachtige stucwerk op de muur tegenover de kastenwand hierin gereflecteerd wordt. Daarbij wil je niet de inhoud kunnen waarnemen van de opbergkasten, dus hier komen schoonheid en functionaliteit goed samen.

taatsdeur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, exclusieve villa, elegant

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Peter Baas & Photomass

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?