Stijlvolle tuin met zwembad en vlonder

Sparq Tuinen

Nadat het interieur van deze schitterende woning een upgrade had gekregen was het de beurt aan de tuin. Deze klopt volledig op esthetisch vlak, maar is ook met erg veel interessante voorzieningen uitgerust. Daarnaast diende het tuinontwerp als inspiratiebron voor de buitenschil van de woning, die tegelijkertijd werd gerenoveerd. Hierdoor passen werkelijk alle elementen van de woning geweldig goed bij elkaar. Een goede samenwerking tussen de architect en Sparq Tuinen was dan ook van groot belang. Het eindresultaat is een prachtige tuin waarbinnen het zwembad, met vlonder, de hoofdrol speelt.  

Eén met de buitenruimte 

Rondom de woning is een nieuwe buitenruimte ontworpen. Zoals al werd benoemd is de gevel van de villa hierop afgestemd. De achterkant werd gestuukt en gewit, de voorzijde werd gekeimd. Deze strakke opzet maakte het mogelijk om alle wensen binnen de beperkte oppervlakte te realiseren. Daarnaast zorgt de houten bekleding voor een fraai samenspel met de witte gevel en de donkere kozijnen. De tuin is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch verantwoord.  

Zwembad als eyecatcher 

De grootste wens van de bewoners was de inpassing van een zwembad. Deze droom kwam uit en er werd een royaal zwembad geplaatst met een jet-stream en een mooie vlonder. Ook werden een jacuzzi en een buitendouche opgenomen in het tuinontwerp waardoor het wellness pakket compleet werd. Rondom het zwembad vind je diverse terrassen die voldoende ruimte bieden om bijvoorbeeld te dineren, te loungen of van de zon te genieten. Voor dit laatste zijn de ligbedden op de vlonder uitermate geschikt.  

Materiaalgebruik 

In de tuin liggen tegels van licht Italiaans keramiek. Door deze lichte stijlvolle tegels krijgt de tuin onmiddellijk een luxe uitstraling. Rondom het zwembad liggen dezelfde tegels, die in dit geval volledig op maat werden gemaakt. De donker gestucte muren vormen een mooi contrast met het warme houten latwerk van red Cedar. Daarnaast werden klinkers van Belgisch hardsteen gebruikt om een pad te vormen naar de entree van de woning. Al deze prachtige materialen zorgen ervoor dat deze tuin, van Sparq Tuinen, een exclusieve en authentieke uitstraling heeft gekregen.  

Editor: Media team

Datum: 24-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Stan de Haas