villatuin, Buytengewoon Tuinontwerp, The Art of Living 

  • Buytengewoon Tuinontwerp
  • Veenweg 66
  • 8075 PS Elspeet

Stijlvolle villatuin met organische vormen | Buytengewoon Tuinontwerp 

Aan de rand van Zwolle treffen we deze nieuwgebouwde woning aan. De woning is bewust laag gehouden, maar is evenwelruimtelijk, omdat een groot deel zich onder de grond bevindt. In de achtertuin is een passende aansluiting voor de niveauverschillen gevonden door Buytengewoon Tuinontwerp. De wens was een stijlvolle villatuin met een groene aansluiting, zodat contact gelegd kan worden met de weidse omgeving. In dit ontwerp waren contrasterende vormen met de strakke lijnen welkom. Dat was het startpunt voor de organische vormen die herhaaldelijk terugkomen in de tuin.  

villatuin, Buytengewoon Tuinontwerp, The Art of Living 

Diversiteit aan groen

De oprit is onderdeel van de villatuin geworden, door de lijnvoering van het ontwerp ook hierin door te voeren. De relatief lage woning is omgeven met een diversiteit aan groentinten. Doordat de tuin rondom de woning doorloopt is één geheel ontstaan. Vanuit alle plekken in de tuin heb je een waanzinnig zicht op de woning. De villatuin is prachtig, maar duidelijk ondergeschikt aan de imposante villa. Het natuurlijke steengebruik van de gevel matcht heel goed met de natuurlijke omgeving. Het landschap is licht glooiend, waardoor te strakke vormen vermeden worden. Charmante tuinverlichting laat de organische vormen in het tuinontwerp in de avond extra opvallen. Het verlaagde terras geeft een aangename geborgenheid. De vele grindborders laten de beplanting extra opvallen; ze fungeren als een soort van subtiel voetstuk waarop de struiken geplaatst zijn.  

villatuin, Buytengewoon Tuinontwerp, The Art of Living 

Meer over Buytengewoon Tuinontwerp

Buytengewoon biedt een totaalconcept als het gaat om tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Hierdoor is het gemakkelijk om alles in één hand te houden, van ontwerp tot oplevering. Geen enkele uitdaging is te groot voor het bedrijf dat buitengewone tuinen maakt, of u nou een grote of kleine tuin hebt. Vaak zijn er al wensen of ideeën, maar heeft de klant geen enkel idee hoe dit gerealiseerd kan worden tot een stijlvol en praktisch tuinontwerp. Bij Buytengewoon is het mogelijk om alles van ontwerp tot oplevering te regelen. Met vakkundig personeel worden de meest bijzondere tuinen gerealiseerd en komen dromen tot leven.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Buytengewoon Tuinontwerp

___

 

Sfeervolle tuin, Buytengewoon Tuinontwerp, gezelligheid, openhaard, tuindesign, tuinmeubelen, tuinverlichting

___

Meer projecten bekijken van Buytengewoon Tuinontwerp?