Stijlvolle woonkamer, mariska jagt, the art of living

Stijlvolle woonkamer | Mariska Jagt

Kijk binnen bij deze stijlvolle woonkamer van Mariska Jagt. Het creëren van karaktervolle en elegante interieurs die aanvoelen als één geheel is de missie van interieurontwerpster Mariska Jagt. Met haar eigen ontwerpbureau Studio Mariska Jagt werkt ze aan de realisatie van high-end interieurs. Ieder project staat garant voor een bijzondere vertaling van woon-, leef- en werkwensen en de integratie van eigentijdse en stijlvolle designoplossingen, waardoor interieurs ontstaan waarin de gebruiker zich thuisvoelt en tegelijkertijd wordt uitgedaagd.

Stijlvolle woonkamer

Een mooi voorbeeld van het werk van Studio Mariska Jagt vinden we in een vernieuwd grachtenpand in Amsterdam. “We hadden al vaker met de opdrachtgevers samengewerkt toen zij ons bureau benaderden met de vraag om een stijlvolle woonkamer te creëren voor hun woning in Amsterdam”, vertelt Mariska hierover. “De belangrijkste wensen waren dat de inrichting één geheel zou vormen en zou passen bij het Amsterdamse stadsleven en hun eigen persoonlijkheden. Ook was het belangrijk dat het interieur van alle gemakken was voorzien, zonder een overdadige luxe uit te stralen, en dat alle ruimtes zo goed mogelijk werden benut. Hoewel de woning hoge plafonds heeft, is de woonoppervlakte namelijk vrij beperkt. Dit hebben wij vertaald in een maatwerkontwerp waarin ruimtelijkheid, warme kleuren, zachtheid en verfijning de boventoon voeren.”

Via Noort Interieurs werden verschillende bijzondere meubelstukken gevonden.

De houten jaloeziëen en vloer zijn van Eliens Projecten.


“Alle materialen worden op een organische manier op elkaar afgestemd, zodat zij elkaar ontmoeten en prikkelen”


Luxe, maar ingetogen

‘’We hebben ervoor gekozen om de ruimtes zo functioneel mogelijk in te delen”, aldus Mariska. “Dit zie je bijvoorbeeld terug in de keuken. De opdrachtgevers houden van koken en uitgebreid tafelen. Hier hebben we de indeling van de keuken op aangepast. Hoewel deze een ingetogen uitstraling heeft, is de ruimte uitgerust met luxe apparatuur, zodat er een hoog gebruikersgemak is ontstaan. Daarnaast hebben we een eetkamer gecreëerd die via grote ensuite deuren overloopt in een sfeervolle woonkamer. Hierdoor wordt de ruimtelijkheid nog meer benadrukt. De deuren, genaamd The One, komen uit onze eigen deurencollectie Doors Orange. Een karakteristiek onderdeel hiervan is The M, een klassiek vormgegeven, ronde deurkruk op een minimalistisch, op de deur gemonteerd rozet. De woonkamer is onder andere uitgevoerd met een grote maatwerkkast en een zachte stoffenbank in een aardetint, waardoor ook deze ruimte perfect past in het grote geheel.”

De keuken is van het merk Poggenpohl en uitgerust met luxe apparatuur van onder andere Bora.


“We hebben ervoor gezorgd dat alle ruimtes mooi op elkaar aansluiten, zodat alles met elkaar in harmonie is”


De unieke vormgeving van de verlichtingsarmaturen in de woonkamer en bedroom is een knipoog naar de kunstwereld.

Het sanitair werd geleverd door Tortu World. De tegels in de badkamer zijn van Mosa.

 

Natuurlijke materialen in interieur

De woning kreeg verder een sfeervolle master bedroom, twee kinderslaapkamers, twee badkamers in samenwerking met Tortu World en een werkkamer, verspreid over drie etages. Voor de afwerking koos Studio Mariska Jagt voor het combineren van luxe toepassingen met natuurlijke materialen zoals; hout, corian, beton, linnen, katoen en natuursteen. “Hierdoor is de woning heel comfortabel geworden in gebruik, maar hebben we toch een bescheiden, ingetogen uitstraling kunnen behouden. Precies wat de opdrachtgevers voor ogen hadden en waar onze stijl voor staat.

We hebben verschillende bijzondere accessoires in het interieur verwerkt. Zoals enkele prachtige lampen en kunstwerken. Door dit toe te voegen, kun je een heel eigen sfeer creëren en een interieur persoonlijk maken. Dat is ook hier goed gelukt! Van de opdrachtgevers hebben we dan ook heel positieve reacties ontvangen. Met twinkelingen in hun ogen reageerde ze geëmotioneerd toen ze voor het eerst hun stijlvolle woonkamer zagen.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dik Nicolai

____

Meer projecten zien van Mariska Jagt?