stoer chique, alphenberg, Vd Linde Architectuur, the art of living

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Stoer chique interieur | Alphenberg

Wat als je niet voor één gat te vangen bent? Dan schakel je gewoon Van der Linde Architecten in. Die weten exact hoe smaken en stijlen met elkaar te mixen zijn. Zo was het de wens van deze opdrachtgever om een chic huis te bouwen dat Spanje en haar kust weerspiegelt. Het huis mocht sterke zichtlijnen hebben, waardoor je een stoer effect krijgt. Dat is aan de buitenkant te zien aan de witte gevels in combinatie met het zwarte, zinken dak en de grote raampartijen. Binnen is die stijl doorgevoerd door bijvoorbeeld te kiezen voor geblindeerd glas bij de trap en stalen kozijnen. Het leer van Alphenberg als wandbekleding past perfect bij het stoer chique interieur.

stoer chique, alphenberg, Vd Linde Architectuur, the art of living

Leren bekleding

Het stoer chique interieur schreeuwt meteen zijn naam: Eric Kuster. In de keuze voor het interieur liet Eric zich inspireren door een warm kleurenpalet en luxe materialen, zoals natuursteen en leer, die onder meer te zien zijn in de sfeervolle woonkamer, eetkamer en tv-kamer die met een op maat gemaakte deur afgesloten kan worden van de rest van de ruimtes. Het voordeel van dit type schuifdeur is dat de deuren vanwege hun schoonheid absoluut aanwezig mogen zijn wanneer ze gesloten zijn. Eenmaal open, blijven ze stiekem een beetje in het zicht vanwege de stoere handvatten.

stoer chique, alphenberg, Vd Linde Architectuur, the art of living

Kwaliteit en duurzaamheid

Het soort leer dat Alphenberg hiervoor gebruikt is van zeer hoge kwaliteit, zodat het ook lang meegaat. Een deur wordt gemiddeld genomen vrij veel gebruikt, dus daar is het materiaal op aangepast. De kleur is mooi donker met een lichte gloed eroverheen, zodat het materiaal ook echt die natuurlijke uitstraling krijgt die het verdient. Een groot voordeel van leer is dat het materiaal easy matcht met andere materialen. Zo is de bank in deze living erg opvallend vanwege de glans, maar de leren deuren zijn dominant genoeg, dus deze twee elementen hoeven niet te vechten om de aandacht.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?