Stoer en chic midden in Den Bosch 

Studio Sile

Midden in de stad vinden we dit appartement, vanwaar je een weids uitzicht hebt en ogen tekortkomt. Omdat er zoveel te zien is op straat, maar zeker ook omdat het binnen een lust voor het oog is. Het gehele interieur werd ontworpen door Loes van der Linde van Studio Silé. 


Entree

Appartement, Chic, Studio Sile, The Art of Living

Less is more 
De entree is de eerste indruk die je krijgt van een woning, zodra je binnenkomt. Bij deze woning vallen de wanden en deuren direct op. Of misschien ook niet, want de deuren zijn naadloos weggewerkt in de wand en bevatten zelfs geen handgrepen. Dit was de grootste uitdaging tijdens de uitvoering, zegt Loes. “Alles moest in elkaar overlopen. De taatsdeuren moesten precies aansluiten met de vloer en het plafond.” De verborgen deuren in de hal bieden toegang tot de masterbedroom met en-suitebadkamer, een tweede slaapgedeelte met eigen badkamer en een kantoor, maar ook tot een garderobe die zelfs tot aan de kledinghangers chic is uitgevoerd. Een ledstrip van de voordeur tot in de woonkamer benadrukt de zichtlijn van de gang. Bij de keuken gaat hij de hoek om. Wat de zichtlijn ook benadrukt, is het kunstwerk van Rob Scholte. De kijkrichting van de afgebeelde vrouw komt overeen met de zichtlijn. Hoewel ze je recht aankijkt, word je door haar vriendelijke blik ontvangen. Tijdens het ontwerp werd er al rekening mee gehouden dat hier een kunstobject zou komen. Vandaar het blok eronder, vertelt Loes: “Over alles is vooraf over nagedacht: waar muren kwamen, stroompunten, het lichtplan… Behalve warme kleuren is ook alles warm uitgelicht met veelal indirecte verlichting.” 


Leefruimte

Appartement, Chic, Studio Sile, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Stalen tv-wand

Preferro

Keuken

Culimaat

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.
Appartement, Chic, Studio Sile, The Art of Living

Eenheid en contrast 
Aan het einde van de lange hal beginnen de woonkamer en keuken. Tierelantijntjes en opsmuk heeft de living niet nodig: een heerlijke bank bij een grote tv volstaat. Een salontafel van versteend hout en een groot handgemaakt kleed maken het af. Achter de bank bevindt zich een vaste roomdivider die is bekleed met leder. Loes: “De stiknaden zijn zichtbaar als detail, want het mocht er stoer uitzien. De panelen kunnen draaien, zodat de bewoners zelf kunnen bepalen hoe open of gesloten ze de ruimte willen hebben.” Achter de roomdivider staat een relaxfauteuil met uitzicht op het kanaal. Dit is het favoriete plekje van de eigenaresse, vertelt ze. “Het is een heerlijk hoekje om te lezen. De aankleding is rustig gehouden.” Direct aan de living bevindt zich de keuken met kookeiland met een kwartsieten werkblad en een royale eettafel. Deze kreeg een pilvorm met ronde lampen erboven, om contrast te bieden aan de rechte lijnen in de ruimte. 

Overal dezelfde sfeer 
Ga je vanuit de keuken de hoek om, dan kom je uit bij het balkon. Die staat ook in verbinding met de mainsuite. De sfeer is hier door-gezet met een zacht kleed onder het bed, textielbehang aan de wand en met leer beklede kastdeuren. De achterwand van het bed bestaat uit hetzelfde metaal als het tv-meubel in de woonkamer. Precies boven het bed is een kader aangebracht om de ruimte nog knusser te maken én de verlichting strak in te bouwen. De aangesloten badkamer is van alle gemakken voorzien: een douche en toilet op een verhoging, een vrijstaand bad en een wasbak in marmerlook. Vanuit het bad kun je tv kijken. Hier geen houten vloer, maar een gietvloer zonder plinten. Daarom moest de wandafwerking extra strak gemaakt worden. 


Kleurgebruik

Appartement, Chic, Studio Sile, The Art of Living

Alle leveranciers van het kleurgebruik

Kranen & wastafel

B Dutch

Absoluut geen wit 
De eigenaars wilden absoluut geen witte, grijze of koele tinten. Nou, dat is gelukt. Overal zijn warme tinten gebruikt, tot aan de snoeren van de lampen aan toe. Op de muren en deuren werd vlak betonciré aangebracht met een lichte vleug, waardoor het niet te robuust is, maar juist een zachte uitstraling heeft. Het werd de basis voor alle wanden. Alleen bij de keuken en eettafel is er leer aangebracht, wat de akoestiek goed-doet. Net als het akoestisch plafond dat overal is aangebracht. Dit is echt een meerwaarde volgens de eigenaresse: “Je voelt dat het extra cosy is. Ik raad het iedereen aan.” Een verouderde parketvloer met een donkergroene tint maakt de kleurstelling anders dan anders. Hij gaat vanuit de living vloeiend over in een bies waarin witte tegeltjes zijn gelegd. Zo worden de keuken en het eetgedeelte op een natuurlijke manier afgezonderd van de woonkamer. Alle tegeltjes werden er met de hand in gelegd en vervolgens bewerkt met voegsel en coating. De plinten werden bevestigd op de vloer en niet op de muur. De gordijnen hangen er niet voor de privacy of om de ruimte te verduisteren, maar voor de sfeer. Ze zijn stoer met een glim erin. Opnieuw die combinatie die we hier steeds terugzien. 


Tevreden

Appartement, Chic, Studio Sile, The Art of Living

Alle leveranciers van het tevreden

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Elektro & Domotica

Van Lith Elektrotechniek

Stalen bed achterwand

Preferro

Iedereen tevreden 
Om tot het ontwerp te komen, hield Loes een uitgebreid intakegesprek. Daar kwam al snel uit dat de nieuwe appartement eigenaars houden van stoer én chic. Belangrijk was dat ze een geborgen gevoel zouden krijgen. Loes maakte een moodboard en verschillende indelingen om samen tot de meest ideale indeling te komen. Het resultaat is dan ook exact zoals het er op tekening uitzag. In november 2022 werd het gebouw opgeleverd en na hard werken was het complete appartement klaar in juli 2023. “Het is een superfijne plek”, vindt de bewoonster. Een prima uitvalsbasis om de stad onveilig te maken. Ook Loes is dik tevreden. “Ik ben blij met het eindresultaat en ik ben blij dat de eigenaars enthousiast zijn. De woning is hun smaak, waar ik invulling aan gegeven heb.” 

Fotografie: Desiree Pennings

Editor: Media Team

Datum: 01-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Wesley Bergen