Stoer en kunstzinnig penthouse met visgraat vloer

François Hannes

Achter een monumentale gevel in een oud stadscentrum is een nieuw penthouse met visgraat vloer en dakterras gerealiseerd. Interieurarchitect François Hannes wist het penthouse zo te ontwerpen dat het monumentale karakter van de voorgevel in de sfeer van de woning terugkomt. Zo is de nieuwe robuuste houten balkenconstructie in de nok een authentiek ogend huzarenstukje en heeft de speciaal behandelde houten vloer een doorleefde uitstraling. 


Indeling

Visgraat vloer, François Hannes, balkenconstructie, The Art of Living

Loftachtige setting

Het penthouse heeft een loftachtige setting, mede dankzij de hoge nok van zo’n vijf meter en de woonkamer, keuken en hal naar de slaapkamer, die in één grote ruimte liggen. De prachtige werkkamer bevindt zich bewust in een aparte ruimte. Via één van de twee entrees kom je vanuit de lift direct binnen. Je komt in het hoofdvolume van de woning via een lange gang. Deze wordt aan het einde van de zichtlijn gesierd door een sfeervolle langwerpige geborsteld koperen haard, omlijst door nubuckachtig materiaal en een uitnodigende eettafel onder een kunstzinnige lamp. De gang zelf heeft aan beide zijden een schitterende op maat gemaakte kastenwand met afgeronde hoeken en is opgetrokken uit eucalyptus hout. Met uitzondering van de sanitaire ruimtes, liet François voor het hele penthouse een speciaal behandelde en op kleur gemaakte antraciet eikenhouten visgraatvloer maken. 


Interieur

Visgraat vloer, François Hannes, balkenconstructie, The Art of Living

Pareltje in de stad

De interieurarchitect die vaak warme, aardse tinten in zijn interieurs toepast, vergezeld van uitgekiende verlichtingsplannen, liet zich bij dit ontwerp ook inspireren door James Bond-films uit de zestiger jaren. In dit luxe, stoere en tegelijk geborgen pareltje midden in de stad, zal de bewoner zich ongetwijfeld thuis en wellicht een beetje Bond voelen. 

Editor: Media team

Datum: 07-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Peter Baas