Stoer en robuust tafelen: ga voor een industriële eettafel!

We werken, kletsen, knutselen én eten eraan. Het is dé plek in huis waar we veel tijd doorbrengen: de eettafel! Daarom is het belangrijk dat je een fijne eettafel hebt met genoeg ruimte. Eentje die past in jouw interieur en waar je graag aan zit. De trend van dit moment is de industriële eettafel! Een industriële eettafel is meestal gemaakt van stoere en robuuste materialen. Denk dan aan materialen als metaal en hout. Deze materialen passen perfect in een industrieel interieur. Combineer deze stoere tafel met een set leren eetkamerstoelen en het industriële plaatje is compleet!

Industriële tafels in alle vormen en maten

Wanneer we aan een industriële eettafel denken, denken we vaak aan het klassieke rechthoekige model met een houten blad en stalen poten. Maar tegenwoordig is er zoveel meer keuze!

Een rechthoekige eettafel
Een rechthoekig model is ideaal wanneer je een groot gezin hebt. Een rechthoekige tafels is praktisch omdat er veel stoelen aan passen. Perfect wanneer je wil dineren met een grote groep familie of vrienden! Maar ook in een kleinere ruimte kan een rechthoekige tafel erg handig zijn. Wanneer je gaat voor een kleine tafel van 140 cm, kun je 4 stoelen aan de tafel kwijt. Dit is erg praktisch wanneer je weinig ruimte voor de eettafel hebt.

Een ronde eettafel
Een ronde eettafel is enorm gezellig! Je kunt er met veel mensen omheen zitten. Hierdoor is de tafel ideaal voor een kleinere ruimte met veel hoekjes. Ook een ronde tafel is er in meerdere maten, waardoor er voor iedere ruimte wel een geschikte ronde eettafel bestaat.

Een vierkante eettafel
Een vierkante eettafel is niet geschikt voor iedere ruimte. De tafel neem relatief veel ruimte in, maar is ideaal wanneer je de eettafel veel gebruikt. Je kunt er gemakkelijk met meerdere mensen aan werken of dineren. Een vierkante industriële eettafel is ook erg gezellig. Net als bij een ronde tafel, zit je altijd wel tegenover iemand!

Welk materiaal past bij jouw stijl?

Niet alle industriële eettafels zijn gemaakt van staal en hout. Ga jij toch liever voor een iets meer unieke tafel? Misschien is een betonnen of betonlook tafel dan wel iets voor jou! Deze tafels hebben een robuuste uitstraling en passen perfect in een stoer interieur.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.