Stoer interieur | Osiris, the art of living

Stoer interieur | Osiris Hertman

Centraal gelegen aan een Haarlemse gracht vinden we een dubbel woonhuis uit de 19e eeuw. Designer Osiris Hertman zorgde ervoor dat het een interieur kreeg waarin echt geleefd mag worden. Kenmerkend voor de stijl van Hertman is werken met oude ambachten en bijzondere materialen. Dit zie je niet alleen terug in zijn samengestelde interieurs, maar ook in de designproducten van eigen hand. Het is een familiewoning geworden met een exclusieve uitstraling en stoer interieur.

Stoer interieur | Osiris, the art of living

Verlichting: Maretti Lighting. Barstoelen (Norman): JESS. Keuken: Meubelatelier Jacco Bakker. Domotica en schakelmateriaal: Gira.

Bronzen schuifpui: TUDOR Kozijnen & Deuren. Gashaard: Element4.

Stoer interieur | Osiris, the art of living

Salontafel: Osiris Hertman Studio.

Stoer interieur | Osiris, the art of living

Zitbank: Macazz. Klei pot: Osiris Hertman Studio. Interieurontwerp: Osiris Hertman Studio.

Ambacht en bijzondere materialen

De hoge entree met een erker en balkonpartij geeft de voorgevel iets statigs. Binnen vinden we een ruime woning met een niet-alledaags, stoer interieur. De eigenaar wilde dan ook een stoer en gezellig interieur voor zijn gezin. De stijl van Osiris sprak hem aan en na het drinken van een kop koffie bleek er direct een klik te zijn. “Osiris stelde me veel vragen over hoe ik leef met mijn drie kinderen en wat onze woonwensen waren. Ruimte voor ruimte hebben we bepaald welke materialen we wilden gebruiken.”

Home gym: Technogym Benelux. Mozaïek leren wandbekleding: Alphenberg Leather.

Interieurbouw: Meubelatelier Jacco Bakker. Wandtegels: Quintalisque by Osiris Design. Sanitair: JEE-O. 

Koken, borrelen en zitten

“Ik zoek niet naar ingewikkelde designfrutsels, maar juist simpele oplossingen met natuurproducten. We maakten hier een XXL-keuken waar je lekker kunt koken, borrelen en zitten”, legt Osiris uit. “Deze opdrachtgever houdt van lekker eten en drinken. We maakten daarom een keuken waar het gezin echt in kan leven. Bij mijn ontwerpen bepaalt de klant alles.” Midden in de keuken bevindt zich een stoere, houten bar van oude meerpalen, omringd door barkrukken. De bar werd geschuurd en ingegoten met epoxylagen.

Volop uitgepakt

In de woonkamer werd helemaal uitgepakt met een leren vloer en leren wanden. Het leefbankstel is helemaal geschikt voor een gezin met drie kinderen en de originele natuurstenen schouw bleef behouden. Aan de woonkamer grenst een apart ingerichte ruimte met wit leer op de vloer en effen leren stukjes als mozaïek aan de wanden. Met een mobiele gym en een kleine dansvloer is duidelijk rekening gehouden met de fitnessbehoeften en de onuitputtelijk energie van de kinderen.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Michael Klinkhamer, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Osiris Herman Studio?