Stoere houten tuintafel: een must-have in de tuin!

Het Nederlandse weer zit niet altijd mee, maar op een zonnige dag zoek je natuurlijk het liefst die zon op. Om daar in de eigen tuin extra van te kunnen genieten, is het aanschaffen van een houten tuintafel een aanrader. Met een paar accessoires maak je van zo’n mooie tafel een echte eyecatcher!

Welk formaat tuintafel kies je?

Als je de ruimte hebt in je tuin kun je met een grote picknicktafel een gezellige zitplek creëren. Wil je daar tijdens lange zomeravonden met de hele familie of vriendengroep kunnen zitten? Bespaar dan zeker niet op ruimte, en kies bijvoorbeeld een tuintafel van 3 meter lang. Zo’n grote tafel biedt plek voor heel veel bezoek. Vooral tijdens eetmomenten is een grote tuintafel ideaal. Je hebt alle ruimte om borden en glazen, salades voor bij een barbecue, of de lekkerste tapas neer te zetten. Verlies daarbij ook het comfort niet uit het oog. Als je van plan bent lang te blijven zitten is het fijn als het een picknicktafel met rugleuning is. Zo kun je lekker lui van de zon en gezelligheid genieten.

Ga voor kwaliteit

Houten tuintafels zijn erg duurzaam, omdat ze in principe jarenlang en soms zelfs een leven lang mee kunnen. Bespaar dan ook niet op kwaliteit en kies voor een goede houtsoort. Een Douglas picknicktafel is een interessante optie. Dit hout kan praktisch alle weersomstandigheden aan, waardoor je er jarenlang plezier van kan hebben. Ook andere, harde houtsoorten kunnen overigens prima gebruikt worden voor tuintafels. Het voordeel van hout is dat je het naar wens kunt bewerken; ga voor een stoere, robuuste look, of kies juist voor elegante vormen en donkere kleuren. Online zijn er tafels naar ieders wens te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens het assortiment van Rooijackerspicknicktafels.nl.

Aankleden met accessoires

Om de look van de tuintafel helemaal af te maken kun je werken met diverse soorten accessoires. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld heel veel soorten weerbestendige kussentjes te vinden, in allerlei maten. Op een mooie zomerdag past er op de picknicktafel natuurlijk een tafelkleed met vrolijk dessin. Maar ook in de winter kun je er voor zorgen dat de tuintafel een uitnodigende uitstraling behoudt door bijvoorbeeld een aantal mooie potten of stevige glazen flessen op het blad te zetten. De potten kun je eventueel vullen met winterharde groene planten, zoals klimop. Zo heb je het hele jaar door kleur in de tuin en kun je optimaal genieten van die mooie houten tuintafel.