Stoere loungeset, Borek, loungeset

  • Borek Nederland
  • Bedrijfsweg 7
  • 5061 JX Oisterwijk

Stoere loungeset | Borek

Het klinkt als de ultieme woondroom: een villa bouwen midden in de natuur. Voor de bewoners van deze schitterende woning werd deze droom werkelijkheid. Op een nieuw ontwikkeld woongebied in de prachtige Gelderse natuur realiseerden zij, in samenwerking met bouwbedrijf HaBé Bouwen in stijl, een modern-industriële villa grenzend aan het water. De villa wordt omringd door een prachtige tuin. En een mooie tuin is natuurlijk niet compleet zonder een mooie loungeset.

Buitengenot

Aan de achterzijde van de tuin van deze villa hierin vier ‘levels’ te onderscheiden die samen een harmonieus geheel vormen van beplanting, gazon, bestrating en houten vlonders. De vier levels zijn een verwijzing naar de opbouw van de villa. Die basis hebben ze doorgetrokken in het ontwerp en de aanleg van de tuin. Hierdoor zijn verschillende terrassen ontstaan met een eigen functie. Elk terras is deels overdekt, waarbij geïntegreerde lichtstraten zorgen voor voldoende daglicht in zowel de binnen- als buitenomgeving. Het hele ontwerp staat volledig in dienst van het buitengenot, waardoor een loungeset van Borek onmisbaar bleek.

Stoere loungeset, Borek, loungeset

Stoer

De loungeset heeft een zeer stoere basis. De vormen zijn strak en gemaakt middels een zware constructie. De blokkenverdeling aan de achterkant heeft iets weg van een charmante vakkenkast. De zithoogte is van eenzelfde hoogte als de afwerking aan de zijkant. Deze strakke vormgeving is een lust voor het oog. De kussens hebben eenzelfde kleur als het framewerk. Hier is dus bewust niet gewerkt met contrasten voor een statement effect. Het terras is verder aangekleed met eenzelfde kleur set stoelen en poefen, zodat je mooi kunt afwisselen in zitgelegenheid. De tuinmeubelen blenden prachtig met de terrasvloer. Ze lijken er bijna in weg te vallen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Borek

___

___

Meer projecten bekijken van Borek?