38
41
37
39
40
42
previous arrow
next arrow

Stoere luxe villa | Van der Padt Architecten

Bouwen van A tot Z met oog voor detail

Een stoere luxe villa als verlengstuk van zijn natuurlijke omgeving met grootse ruimtes. Comfortabel, veel privacy, schuine dak overkappingen en plasticiteit in het metselwerk maken samen met de verrassende interieur details en de praktische en beschutte tuin de luxe villa compleet. Een luxe, duurzame en levensloopbestendige nieuwbouw villa in jaren ‘30 stijl doemt op uit het groen.

Ruime hal

De ruime hal biedt direct zicht op de grote stoere keuken en de achterliggende besloten tuin. Het toilet in de hal, voorzien van lichtsensor, heeft een dubbelfunctie door plaatsing van een vitrinekast tegen de muur, waarin dierbare vakantieherinneringen tentoongesteld zijn. De andere zijde van de hal muur herbergt een vernuftig ingebouwde kast voor schoeisel en huisraad. Rechts van de entree is een speel- en een werkkamer geplaatst. In het centrale deel van het huis bevindt zich de knusse hogergelegen living met open haard, die gedeeltelijk wordt afgeschermd door een robuust kunstwerk van stoere keien.

luxe villa, van der padt, the art of living

Alle vier de trappen en de balustrades werden gemaakt door Van Bruchem Staircases

luxe villa, van der padt, the art of living


“Wij begeleiden het hele proces, bewaken de kwaliteit en ontzorgen de opdrachtgever”


Luxe villa

“Het moest een stoere, duurzame en luxe villa met veel privacy worden voor ons gezin met drie kinderen”, vertelt de heer des huizes. Een ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven en het echtpaar besloot afzonderlijk van elkaar een keuze te maken uit de ontwerpen van de uitverkoren architecten. “Unaniem kwam het ontwerp van Van der Padt & Partners Architecten als beste uit de bus, met schetsen die volledig overeenkwamen met onze woondromen”, vertelt de eigenaresse enthousiast. “Het meedenken, oog voor detail en het feit dat Van der Padt met zijn partners het hele bouwproces van A tot Z kan begeleiden, gaven de doorslag.”

luxe villa, van der padt, the art of living

Alle aluminium vouwwanden zijn inbraakwerend en geleverd door Solarlux

In heel de woning maakte Deko Interieurs het maatwerk meubilair, inclusief de keuken met haardmeubel. Opvallend is de design afzuigkap van Wave

Uniek interieur

Het ontwerp voor het interieur werd gerealiseerd door Marco van Leeuwen. Door zijn rustieke materiaalgebruik met een warme en stoere uitstraling en de nauwe samenwerking met de bouwarchitect en opdrachtgever, is er eenheid gecreëerd in sfeer, belijning en kleur om binnen met buiten te verbinden. Hierbij is gebruik gemaakt van een combinatie van hoogwaardige materialen en warme sfeertonen in een kwaliteit die duidelijk de identiteit van de bewoners weerspiegelt. De grijstonen worden afgewisseld met ingetogen groen- en blauwtinten in de wandbekleding. De styling is door Woon(T)huis gedaan. De diverse verlichting, houten vloeren, vloerkleden en meubilair is door Dutch Lionheart geleverd.

luxe villa, van der padt, the art of living

De betonvloer is gerealiseerd door Sfeerbeton. De stalen tussendeur is gerealiseerd door JVR Design, net als de stalen deuren in de wijnkelder. Een robuust kunstwerk van keien scheidt de living af van de keuken.

luxe villa, van der padt, the art of living

De (vouw)gordijnen, ophangsysteem en vloerbedekkingen in de woning zijn afkomstig van Smits & Smits Interieurstoffering. De lederen haardwand werd bekleed door Alphenberg

Domotica

De gehele woning is onderkelderd en herbergt het souterrain met een gigantische multifunctionele ruimte met een gym, een complete wijnkelder en home entertainmentruimte. De koekoek zorgt voor de juiste lichtinval. In de duurzame luxe villa is een technische ruimte gemaakt die is voorzien van gebalanceerde ventilatie-units en een warmtepompinstallatie die warmte biedt in de winter en koelte in de zomer. De domotica-installatie is door Welvaarts geïnstalleerd. “Het vertrouwen voor Van der Padt en Partners is tijdens het hele bouwproces alleen maar gegroeid”, besluiten de bewoners. En dit wordt bevestigd met de woorden: “Sluiten jullie af? Dan gaan wij naar ons werk.”

luxe villa, van der padt, the art of living

De stenen in de klimaatregulerende wijnkelder zijn van RAW Stones.

Het moest een stoere villa worden. Dat is gelukt dankzij een combinatie van warme en ingetogen kleuren.


“De gehele woning is onderkelderd en herbergt onder andere een wijnkelder en home entertainmentruimte”


Luxe badkamer

De master bedroom heeft rechts openslaande deuren naar het terras en links de walk-in closet die leidt naar de luxe badkamer. Deze bevindt zich eveneens op de begane grond en heeft op verzoek van de ouders een naastgelegen tweede opgang naar de kinderkamers op de verdieping. De badkamer bestaat uit een apart toilet, whirlpool, badmeubel en (stoom)douche. Het getoogde plafond zorgt ervoor dat de stoomdruppels langs de prachtig betegelde wanden wegvloeien.

luxe villa, van der padt, the art of living

De home entertainmentruimte waar lekker gerelaxed kan worden.

Ook deze kastenwand werd volledig op maakt gemaakt. Door het hele huis ligt vloerverwarming voor het nodige comfort.

luxe villa, van der padt, the art of living

De wand- en vloerafwerking van Cemcolori is aangebracht door Betonlook Creations.

Het mozaïek dat ook doorgewerkt is in het bad geeft de badkamer een extra luxe uitstraling.


“Vakmanschap en betrokkenheid vormen de rode draad in ons werk”


luxe villa, van der padt, the art of living

Loungen in de Apple Bee Robinson tuinmeubelen.

Innovatieve architectuur

Arno van der Padt is een architect die met zijn ontwerpteam het verleden graag combineert met zijn passie voor innovatie. Zijn inspiratie voor het ontwerp van deze luxe villa was een boek van Frank Lloyd Wright waarin met name de karakteristiek van het “prairie house” tot inspiratie heeft geleid. Arno paste dit toe op architectonische principes en zijn eigen benadering. Het resultaat? Onvoorspelbare en tegelijkertijd harmonieuze ruimtes die de bewoners zich thuis laten voelen. Het grote genieten kan beginnen.

____

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for life
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Van der Padt zien?