Grachtenpand Amsterdam, Stone Natural Class

Binnenkijken bij restauratie van een Amsterdams grachtenpand

Stone Natural Class laat een minimalistisch interieur zien met verschillende marmersoorten

De zeventiende eeuwse grachtenpanden in het centrum van Amsterdam behoren tot beschermde rijksmonumenten. Restauratie of verbouwing vereist daarom speciale toewijding en vakkundige zorg. De restauratie van deze woning omvatte zowel het grachtenpand als de tuin. The Art of Living kreeg een exclusief kijkje in deze woning op het gebied van marmersoorten die er in het minimalistische interieur zijn gekozen. Dat marmer op dit moment trending is hoeven we niet meer uit te leggen. We lichten vooral de Calacatta marmersoort veel uit, vanwege de hoge populariteit onder interieurontwerpers die met dit materiaal werken. Ook bezig met een restauratie of verbouwing? Raak geïnspireerd en doe ideeën op!

Een minimalistisch interieur
Designer Ruud van Oosterhout leidde de restauratie en keerde in zijn ontwerp terug naar de essentie van het pand. Het resultaat is een minimalistisch interieur met een kenmerkende tijdloosheid.

Stijlvolle marmersoorten
Om het oorspronkelijke karakter van het grachtenpand te behouden werd er samen met Ruud van Oosterhout gekozen voor stijlvolle marmersoorten vanuit Stone Natural Class zoals Calacatta, Sea Pearl en Fior di Bosco. Van de Calacatta, een kostbare en prestigieuze witte marmer die gewonnen wordt in Noord-Italië, werd circa 200m2 aangekocht om de vloeren en wanden te bekleden en de vanity tops te maken. De imponerende badkamer van Calacatta is het absolute pronkstuk van het grachtenpand. Raak geïnspireerd door het mooie marmer in dit interieur.

stone natural class, mamer, minimalistisch interieur

stone natural class, mamer, minimalistisch interieur

stone natural class, mamer, minimalistisch interieur

 

Ben je zelf ook op zoek naar de perfecte badkamer in marmer of een luxe marmer keukenblad? Neem contact op met Stone Natural Class!

 

____

Graag meer projecten bekijken van Stone Natural Class?

Stone Natural Class, natuursteen in interieur, natuursteen, marmer, the art of living