strak en authentiek, niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

  • Meubilair en inrichting
    MD&R Interior Projects & Styling
    Maastricht | www.mdenr.nl
  • Parketvloeren
    Bloemen Parket
    Kerkrade | www.bloemenparket.nl
  • Installatiewerk (warmte, klimaat en sanitair)
    Technisch Bureau Gesit, sanitair & warmtechniek
    Maastricht | www.gesit.nl

Strak en authentiek | Niels Maier

Het Monochrome House is gelegen op een unieke locatie midden in het centrum van Maastricht. Vroeger deed het gebouwdienst als klooster en kapel. De bestaande setting – het huis was verdeeld in drie compartimenten: het woonhuis zelf, een middenstuk en een gastenverblijf – is omgevormd in een nieuwe structuur. Het resultaat: strak en authentiek.

De binnenkant

De binnenkant werd voorzien van een witte laag, waardoor de historische kenmerken, zoals de detailleringen in het plafond, beter tot hun recht komen. De keuken kreeg een strak, wit design met minimalistisch karakter. Dit harmoniseert prachtig met de authentieke details. De originele, donkerhouten vloer zorgt voor een mooi contrast met de vele witte elementen. De eetkamer kreeg een plek in de ronde loggia met traditionele tegelvloer. En is direct verbonden met de rechthoekige, met sfeer aangeklede woonkamer. Veel interieurelementen werden door Niels zelf ontworpen, aangevuld met (customized) design klassiekers.

strak en authentiek, niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

strak en authentiek, niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

strak en authentiek, niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

De renovatie van dit rijksmonument, gelegen in het hartje van Maastricht, is van ontwerper Niels Maier. De renovatie is uitgevoerd door aannemer Eijkerbouw.

Luxe wijnbar

Het gastenverblijf, gelegen in de linkervleugel, wordt via een midden compartiment met een oude kas, met het woonhuis verbonden. Deze ‘schakel’, met opvallende glazen overkapping, kreeg een contrasterende, pikzwarte uitvoering, passend bij de al zwarte uitvoering van de kas. In deze ruimte ontwierp Niels een luxe wijnbar, waar – indien gewenst – met een groot gezelschap van kan worden genoten.

strak en authentiek, niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

Master bedroom

De master bedroom is bereikbaar via een authentieke, houten trap die extra lading krijgt in het witte interieur vanwege de donkere kleur. Niels: “Het slaapgedeelte is direct met het bad- en kleedgedeelte verbonden en wordt slechts onderbroken door een spiegelwand. De badkamer is geheel uitgewerkt in het materiaal corian, wat zorgt voor een strakke, minimalistische sfeer.” De vloeren vormen een contrasterend geheel. De donkere, houten vloer van de slaapruimte en de witte, corian vloer van de badkamer benadrukken het monochrome karakter van het interieur.

De kranen zijn van het hoogwaardige merk VOLA Nederland BV. Technisch Bureau Gesit uit Maastricht was verantwoordelijk voor de installatiewerken in de woning.

Op maat ontworpen

Alle vaste meubels – van de inbouwkasten tot aan de wasmeubels – zijn op maat ontworpen. Ook hier is een mooi contrast te zien tussen de witte basis en de donkere details. De strakke vormen, het frisse kleurgebruik en de minimalistische aankleding met grafische lijnen creëren een rustige basis waarin het heerlijk ontspannen is.

 

niels maier, zwart wit, minimalistisch, wit, zwart

Spectaculaire stadstuin

De spectaculaire stadstuin is een unieke combinatie van historie en moderne elementen. Door het achterste deel van de tuin loopt de karakteristieke stadsmuur van Maastricht, wat zorgt voor een heel bijzondere sfeer. “In de tuin stond vroeger een hosti bakkerij,” vertelt Niels. “De buitenruimte vormt dus, net zoals de woning, een plek met geschiedenis.” De voorheen begroeide omgeving kreeg in het ontwerp een strak karakter met horizontale zichtlijnen. Daarbij koos Niels voor een combinatie van groen en verstening met strakke vormen.

Iets speelser karakter

De taxusbollen en bomen geven de ruimte een iets speelser karakter. Bij de stadsmuur is een groot terras gemaakt; de combinatie van historie en nieuwe elementen zorgt een hele mooie beleving. De vierkante waterpartijen zijn een eigen ontwerp en creëren rust en balans in de enorme ruimte. De combinatie van groen en verstening harmoniseert prachtig bij het gerestaureerde, authentieke uiterlijk van het pand. Het is haast niet voor te stellen dat je je hier midden in het hart van een grote stad bevindt.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Cafeine

____

Wil je meer weten over Studio Niels?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media