strak interieur, the art of living, dreessen willemsen

 • Douchegoot (merk)
  Easy Drain
  Deventer | www.easydrain.nl
 • Kokendwaterkraan
  Quooker Nederland B.V.
  Ridderkerk | www.quooker.nl
 • Keukenapparatuur
  Miele
  Vianen | www.miele.nl
 • Sanitair leverancier
  Saniceve
  Nederweert | www.saniceve.nl
 • Sanitair installateur
  BVI
  Budel
 • Inbouwkasten in de hal, bijkeuken en kinderslaapkamers
  Bonaspes
  Wesel (D) | www.bonaspes.de

Strak interieur in witte villa | Dreessen Willemse Architecten

Vlak bij het centrum van Roermond en toch in een zeer rustige, natuurlijke omgeving ligt deze moderne villa met strak interieur. De eigenaars bouwden hem helemaal naar hun eigen smaak, samen met Dreessen Willemse Architecten. Rust, vrijheid en strakke vormen spelen hier de hoofdrol.

Kunst: Abraham Art. Keukenapparatuur: Miele. E-installatie en verlichting: Elektro Joko. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. 

strak interieur, the art of living, dreessen willemsen

Lichtplan & verlichting: Hees Lights & Living

Zichtlijn als ruggengraat

Zodra je binnenkomt, kijk je zo de achtertuin in. Alles in deze woning draait om ruimte, natuurlijk daglicht en uitzicht op de tuin en het achterliggende land. Dat was een belangrijke wens van de bewoners. “We wilden veel licht met grote ramen. De achtergevel bestaat daarom bijna volledig uit glas”, vertellen de eigenaars. Het was wel een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen, aangezien het perceel van 2.700 m2 in een wigvorm ligt. “Via een relatie kwamen we bij Lars Dreessen terecht. Hij is aan de slag gegaan met onze wensen en smaken. Dit huis is vrijwel gelijk aan zijn eerste ontwerp.”

Stuc- en schilderwerk: Correct Bouw. Douchegoot (merk): Easy Drain. Vloer- en wansafwerking (Beton Círe): Mh Vloeren. Kranen: Hotbath BV

strak interieur, the art of living, dreessen willemsen

Zwembad: Compass Pool Nederland

Passende materialisatie

Bij aankomst valt de houten garage op, die losstaat van het woonhuis. Het hout van de gevel loopt door in het hekwerk. Dit is het eerste volume. Het tweede volume is het woonhuis en dan staat er nog een poolhouse met gym, sauna en kleedruimte in de achtertuin. Betonnen vloeren zorgen voor duidelijke verbindingen, bijvoorbeeld van de woonkamer naar het zwembad en door naar het terras onder het poolhouse. Architect Lars Dreessen: “Naast een functionele vertaling van het programma van wensen in een passend, ruimtelijk ontwerp, is de gezamenlijke zoektocht naar een passende materialisatie onderdeel van ons werk.”

Kozijnen: Smebo

strak interieur, the art of living, dreessen willemsen

Architect: Dreessen Willemse Architecten. Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Schroën. Tuinaanleg: Marc Kuipers Gazons. Glaswerken: Kelleners Glasdesign

Veel boekenkasten

Direct na binnenkomst kom je uit in de leefkeuken, waar de bewoners iedere ochtend kunnen genieten van de ochtendzon. Zwart en wit domineren in de hele woning en maken van dit alles een strak interieur. De keuken bestaat dan ook uit een zwart kookeiland en zwarte inbouwkasten. Grijze aluminium kozijnen maken de look af. Een ruimte met een grote eettafel vormt de verbinding tussen de keuken en de woonkamer. De wand die de keuken van de eetkamer scheidt, loopt via een vide helemaal door tot aan het plafond van de eerste verdieping en bestaat aan de kant van de eetkamer uit een enorme boekenkast.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten & Hugo Thomassen

____
Wil je meer zien van Dreessen Willemse Architecten?