Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

  • Poort inclusief automatisering en gaaswerk
    Van Ommeren Hekwerken
    Elst (Utrecht) | www.hvanommeren.nl
  • Deurbeslag
    FORMANI®
    Maastricht-Airport | www.formani.com
  • Kokendwaterkraan
    Quooker Nederland B.V.
    Ridderkerk | www.quooker.nl
  • Elektrotechnische installatie en domotica installatie
    Leertouwer B.V.
    Barneveld | www.leertouwer.nl
  • Dak- en gevelwerkzaamheden (leien leverancier en plaatser)
    Hegeraat Leidekkersbedrijf
    Schaijk | www.hegeraat.nl
  • Keuken en interieurbouw
    Meubel- en Interieurbouw van den Hoek
    Nijmegen | www.vd-hoek.eu

Villa op de Veluwe met strak interieur | Studio Kap+Berk

Aan de rand van de Veluwe, omgeven door bos en hei, bouwde studio Kap+Berk een bijzondere, moderne villa met en strak interieur. Opdrachtgevers: een echtpaar met uitwonende kinderen, dat veel waarde hecht aan de natuurlijke omgeving. Marjolein Kap: “De bewoners hadden aanvankelijk een vrij klassieke villa in hun hoofd, het liefst met een rieten kap, maar wij vonden dat we deze prachtige groene plek daarmee tekort zouden doen. Het werd na goed overleg dus iets anders. Met het resultaat zijn we allemaal heel blij.”

Exclusief uiterlijk

Bij het maken van het bouwplan werd gelet op de stand van de zon, de natuurlijke hoogteverschillen van het terrein en het uitzicht naar buiten. Dankzij de hoogteverschillen kon de woonkamer zwevend gemaakt worden boven de inrit. Vanaf de riante oprijlaan vallen direct de muren en het dak van Braziliaans leisteen op. De omlijsting van de entree en de ramen aan de voorzijde zijn bekleed met zink, net als de ramen aan de achterzijde. Een lang, recht pad van antracieten tegels leidt naar de opvallende entree.

Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

Het losse meubilair en de stoffering komen van Matser Interieur uit Wageningen.

Schitterend eigen ontwerp

Een hoge glazen deur biedt toegang tot de hal met links het slaapgedeelte en rechts het woongedeelte. Vanuit de hal lopen we rechts de keuken in, die is voorzien van een grote kastenwand van eiken fineer, afgewerkt met een Rubio monocoat olie in de kleur Sky Grey. Een speelse nis in de kastenwand is speciaal bedoeld voor het neerzetten van losse keukenapparatuur en -spulletjes. Zo kan het kookeiland met licht Himacs werkblad mooi leeg blijven.

Boven de eettafel hangt een semitransparante lamp die door studio Kap+Berk werd ontworpen, net als de kastenwand in de woonkamer. Die passen mooi bij het strak interieur met stalen taatsdeur met een bijna zwart metalen profiel en de open gashaard.

Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

De keuken en het maatwerk interieur werden gerealiseerd door Meubel- en Interieurbouw van den Hoek. De kokendwaterkraan is van Quooker.

Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren


 ‘‘De vloer is op de gehele benedenverdieping uitgevoerd in licht mineraal beton’’


Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

Leertouwer uit Barneveld was verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie en domotica installatie.

Witte loopbrug

Vanuit de hal leidt een eikenhouten open trap naar de bovenverdieping met een even strak interieur. De afscheiding voor de trap is gemaakt van wit staal met een vrolijk patroon van boomblaadjes. Ook ontworpen door de architecten. De overloop gaat direct over in een vide, die als een loopbrug tot boven de keuken en de woonkamer loopt. Handgeblazen glazen hanglampen naast de vide benadrukken de hoogte van de ruimte en geven ’s avonds zowel boven als beneden een bijzonder licht.

Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

Op meerdere plaatsen in de woning komt het eikenhout terug, zoals in de open trap.

Strak interieur, Studio Kap, Berk, Moderne villa, Natuurlijke omgeving, Stalen deuren

In de slaapkamer scheidt een kastenwand het slaapgedeelte van het badgedeelte.

De Rooy Metaaldesign leverde de kozijnen en taatsdeuren en het deurbeslag is van FORMANI®.


‘‘De overloop gaat direct over in een vide, die als een loopbrug tot boven de keuken en de woonkamer gaat’’


Strakke badkamer

Vanuit de vide zijn drie slaapkamers, een tweede badkamer en de technische ruimte bereikbaar. Onder de gehele woning werd een kelder aangebracht, waar de bewoners een werkplaats en een fitnessruimte inrichtten. Direct onder de woonkamer bevindt zich een grote garage, met ruimte voor twee auto’s.

Mineraal beton is geschikt voor natte ruimtes en werd ook toegepast in de badkamers.

Rijk gevoel

De tuin kreeg zowel lichte als schaduwrijke plekken. De monumentale boom aan de achterkant van het huis moest absoluut blijven en is vanuit bijna iedere ruimte te zien. Mijntje van den Berk: “De bewoners wilden graag een natuurlijke tuin, die als vanzelf overgaat in de natuur rondom en waar verschillende fijne plekjes zijn om te zitten. De oostelijke zijkant van de woning bestaat bijna helemaal uit glas. Hier hebben we een riant terras aangelegd van de tegels waarmee ook het pad naar de voordeur is gemaakt. Het terras loopt door in het deels overdekte terras aan de zuidkant van de woning. Vanaf deze terrassen loop je zó de tuin in, het bos in, de hei op. Dat geeft een rijk gevoel.”

De bewoners kregen een natuurlijke tuin die direct toegang biedt tot de natuur. De leistenen voor het dak en de muren werden geleverd en
geplaatst door Hegeraat Leidekkersbedrijf. De complete toegangspoort werd geleverd door Van Ommeren Hekwerken uit Elst (Utrecht).

 

Tekst: Lieselot Leeflang
Fotografie: Miranda Koopman, Studio Capaz & Jurrit van der Waal

____

Meer projecten bekijken van Studio Kap+Berk?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media