Strak landelijk | Van Aarle, the art of living

Strak landelijk met magnifieke uitstraling | Van Aarle’s Bouwbedrijf

Aan de rand van een Brabants dorp zette een boer zijn land te koop. De toekomstige bewoners kochten meteen maar liefst twee percelen waarop hun nieuwbouwvilla, ontworpen door Bekhuis & Kleinjan, mocht prijken. Aannemer Van Aarle’s Bouwbedrijf leidde het proces in goede banen. The Art of Living sprak met eigenaar Janry van Aarle en uitvoerder Niels van den Berg over de totstandkoming van deze kolossale strak landelijke woning.


“Wij hebben van het begin tot het eind genoten van de bouw van onze woning”


Strak landelijk | Van Aarle, the art of living

Houten vloer: Heywood Vloeren. Meubilair woonkamer: Style@Home. Raambekleding: Woonwinkel Schijndel. Realisatie roomdivider en haard: Verbruggen Fire & Design.

Maatwerkkasten: Stabilo interieurbouw. Realisatie roomdivider en haard: Verbruggen Fire & Design.

Strak landelijk | Van Aarle, the art of living

Realisatie roomdivider en haard: Verbruggen Fire & Design.

Keukenblad: Jetstone. Volledige realisatie keuken: Goergen Keukens. Eettafel en eetkamerstoelen: Bax meubelen.

 

Veel eiken

Oud en nieuw worden verenigd in het exterieur van deze strak landelijke villa. De rieten kap, de schoorstenen, de gevelbanden van grijs natuursteen en de eikenhouten details geven de woning een klassieke uitstraling. “De belangrijkste eis van de bewoners was dat zij het eikenhout van hun eigen bedrijf in de gevels van hun woning wilden integreren”, vertelt Janry. Daarmee straalt het exterieur meteen warmte uit. De moderne touch komt naar voren in de hoogstaande afwerking van het exterieur. De grote, hoge raampartijen en eikenhouten deuren in zwarte kozijnen, de witte gevels en het strakke lijnenspel voorzien deze villa van een eigentijdse flair.

Infrarood douche: Sunshower BV. Douchegoot: Easy Drain. Jaloezieën: Sunway Benelux BV. Realisatie badkamer en W-installatie: Van Lieshout BV.

Strak landelijk | Van Aarle, the art of living

Inbouwnissen in badkamers: LoooX. Leverancier badkamertegels: Esco Vloeren.

 

Hoog en licht

Bij binnenkomst valt direct op hoe hoog en licht de hal is. Een vide en een overloop verbinden niet alleen boven en beneden met elkaar, maar ook de linker- en rechterzijde van de bovenverdieping. Als speels effect is de wand bij de trap in een opvallende, maar zachte kleur blauw geschilderd. “Er waren nog enkele puntjes die op de i moesten”, aldus Niels. “De bewoners hadden nog geen trap uitgekozen en wisten niet goed wat ze wilden. Toen ben ik met hen naar een ander project van ons gereden waar we een unieke Z-trap hebben geplaatst. De bewoners waren meteen verkocht.”

Meubilair: Style@Home. E-installatie en beveiliging: Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging.

Strak landelijk | Van Aarle, the art of living

Betonnen tegels: Schellevis Beton. Zwembad: Zwedak Recreatiebouw BV.

Architect: Bekhuis & Kleinjan. Kozijnen: Aluminiumbouw D’n Boeij. Lichtconcept: Pro-Light.

 

Verbondenheid

De bewoners gingen zelf op pad om hun interieur aan te kleden, waarna Van Aarle optrad als coördinator en aanspreekpunt voor de betrokken vakbedrijven om alles in goede banen te leiden. De tijdloze keuken en sfeervolle eetkamer en living bevinden zich in één open ruimte. Een eyecatcher is de eikenhouten tafel – wederom van het hout dat de bewoners zelf leverden. Een strakke, leren haardwand doet dienst als roomdivider en scheidt de living van de eethoek zonder afbreuk te doen aan de openheid van de ruimte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Van Aarle’s bouwbedrijf?