Strak minimalistische villa met klassieke touch

Grego Interior Architects & Knops Tuindesign

Wanneer je binnenkomt, oogt het huis rustig. Naast Klibansky’s aan de muur en een taatsdeur richting het woongedeelte, heb je een ruime garderobekast en een (bijna) volledig zwart toilet. “Normaal is zo’n hal heel saai met standaarddeuren”, vertelt Grego. “Hier is het lekker ruim door marmeren vloeren en kozijnloze hoge deuren.” Ook valt hier meteen het fijnkorrelige stucwerk op. “Alles is hier van top tot teen, twee keer, met de hand gestuct en opgeschuurd.” Een ruim acht weken durende klus. Naast muren en plafonds zijn ook sommige (kast)deuren meegenomen. Grego: “En, als de zon begint te schijnen, zie je soms van die kleine glinsteringen. Dat komt door het opschuren van het marmerkwartszand dat in deze speciale wandafwerking zit.” 


Benedenverdieping

Ruimte, Minimalistische villa, Grego Interior Architects & Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Stalen deur

De Rooy Steel Doors

Draaimechanisme taatsdeur

FritsJurgens

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Interieurarchitect

Grego Interior Architects

Karpet

Van Besouw

Verlichting

Novalis.O

Haarden

Ambianza

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Op maat gemaakt 

De compacte en fijne woonkamer heeft als basis een visgraatvloer van eikenhout en is praktisch ingericht. Dit komt door de volledig op maat gemaakte inbouwkast met daarin ruimte voor de televisie. “Veel mensen willen uiteraard iets moois, maar vooral ook iets dat handig is. Ook hier wilden ze het praktisch houden.” De living is een mix tussen modern en klassiek door de wandlijsten die volledig zijn meegestuct. De eettafel wordt gescheiden van de woonkamer door een doorkijkhaard. De bovenzijde hiervan is afgewerkt in donkerbrons geveegd stucwerk. De bewoners vinden het fantastisch gelukt: “Samen met Grego hebben we ook makkelijker onze basiskleuren kunnen uitkiezen. Bijvoorbeeld het grote en grijs-beige vloerkleed. Deze moest in de hoek rond afgewerkt worden vanwege de muur en Grego heeft die op maat laten maken.” 

Alhoewel de keuken minder door Grego is ontworpen, heeft hij wel het een en ander kunnen finetunen. Voor een groot deel waren er al beslissingen genomen. Bijvoorbeeld het keukenblad. “Wel hebben we geswitcht om de keukenkasten in notenhout te doen in plaats van zwart.” Vaak worden keukens bij Grego volledig op maat ontworpen en gemaakt. Door het dichtzetten van de open bovenzijde tussen de keukenkast en plafond krijgt het nu wel deze vibe. “Het maakt het groter, ruimer en minder een standaardkeuken.” 


Bovenverdieping

Ruimte, Minimalistische villa, Grego Interior Architects & Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Efficiëntie met uitzicht 

Het uitzicht in de slaapkamer is fantastisch. De verre uitzichten over de polder, die ieder seizoen iets anders teelt, is een ware eyecatcher als je ‘s ochtends uit bed stapt. Je vindt hier met name grijze en beige kleuren. Door de aangrenzende en volledig zwarte walk-in-closet loop je naar de badkamer. Alleen op de gang is een net iets ander kleurenpalet te zien. “Dat geeft net een ander sfeertje in vergelijking met de rest van het huis. Iets meer ‘hotelchic’ door de donkere kleurtinten.” Zelfs in de wasruimte is aan alles gedacht en deze is heel efficiënt ingericht. “Uittrekbare wasrekken, ingebouwde wasmanden op kleur, een smalle kast voor de strijkplank en een opbouwkom voor als je water nodig hebt. Dat maakt wassen en strijken een stuk leuker.” 

Ook de werkkamer is belangrijk geweest in Grego’s ontwerp. “Het was logisch geweest om de bureaus in het midden aan elkaar te zetten, maar door ze uit elkaar te zetten creëer je meer ruimte.” Ook zijn alle kantoorbenodigdheden zoals de printer en koffiemachine achter (gestucte) kastdeuren met handgemaakte deurgreepjes weggewerkt. “Ik denk dat het hele huis een mooie balans heeft met praktische opbergruimtes en inbouwkasten, want je ziet het op eerste oogopslag niet meteen. Een tip die ik vaak meegeef is: bekijk hoeveel opbergruimte er nodig is. Mensen hebben minder nodig dan ze denken.” 


Exterieur

Ruimte, Minimalistische villa, Grego Interior Architects & Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Buitenhaard

Ambianza

Buitendouche

JEE-O

Tuinarchitect

Knops Tuindesign

Realisatie tuin

Garden Vision

Hotelchic maar toch anders 

Interieurarchitect Grego is natuurlijk trots op de hele inrichting, maar het meest toch wel op de badkamer. “Met name door het ingebouwde badblok dat volledig is bekleed met marmer over de gehele breedte van de ruimte. Dat vind ik, in combinatie met de ingebouwde open vakkenkast bij het bad, erg goed gelukt.” De badkamer oogt volgens hem ‘luxe’ en ‘sereen’ ondanks de texturen en contrasten in kleuren. Zo is bijvoorbeeld het plafond volledig donkergrijs-zwart, wat eigenlijk pas later opvalt. “Om de hoek heb je nog een aparte doucheruimte en ook mooi is het dubbele wastafelmeubel met prachtige details.” 

Editor: Media team

Datum: 07-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Alexander Eleveld

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: Hans Gorter