Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
Strak-modern | Bob Manders
previous arrow
next arrow

Strak-moderne villa op landgoed De Gele Hoeve | Bob Manders

Een villa die de wereld een stukje mooier maakt

Een strak-moderne villa van allure met prachtige monumentale bomen. En dat ingebed in een natuuroase. Op het oude landgoed De Gele Hoeve in Rosmalen is een villa verrezen die de wereld onbetwist een stukje mooier maakt.

Bob Manders heeft als weinig anderen de kennis en kunde om architectuur en interieur tot één organisch geheel te laten samensmelten. Hij ging op zijn gekende manier met de villa aan de slag. “We wilden een mooi strak huis met veel lichtinval maar bovenal óók een praktisch huis”, duidt de bewoonster. “Een huis om écht in te leven dus, praktisch in gebruik en onderhoud!”

Eén met de omgeving
Het resulteerde in een prachtig architectonisch project, waarbij het complete interieur onderdeel uitmaakt van het totaalbeeld. Bob Manders liet daartoe de ruimten in elkaar overvloeien en speelde met licht en zichtlijnen. De toegepaste materialen en de afwerking zijn subliem. Door het rieten dak lijkt het huis één met de natuurlijke omgeving. Het organische karakter van het riet schept sfeer en geeft de woning een speciaal karakter. Daarvoor zorgt ook de fantastische Praag natuursteen, van Natuurgevelsteen.

De stalen trap werd vervaardigd door Xillix en in de kleur zwart gecoat. De houten treden zijn zwart gelakt.

Stalen trap van Xillix met houten treden, zwart

Subliem
Bij het betreden van de villa springt onmiddellijk fraai vormgegeven 45 graden design trap in het oog. De eyecatcher trap is van Xillix, gespecialiseerd in exclusief vervaardigde rvs-producten. Halverwege de trap valt je mond open van bewondering. De deling en tegelijk samenvoeging van natuurlicht en het gedempt sfeerlicht uit het slaapkamergedeelte is in een woord subliem.

Dat geldt ook voor de master bedroom met inpandige badkamer. Op de bovenverdieping is gekozen voor pvc vloeren. Ze lijken met hun warme kleur en houtnerf op parketvloeren. De van de slaapkamer afgescheiden kleed- en badkamer is ideaal als een van de partners vroeger naar het werk moet en de ander niet wil storen. Bijzonder zijn ook de andere slaapkamers met een vide. Het zogenaamde ‘slaapnest’ bevindt zich in hogere regionen, doordat de zolder ingenieus bij de slaapkamer is getrokken. De kamers hebben een eigen douche en toiletruimte. 

Badkamer, ligbad, douche, shutters, privacy

Shutters op maat, zonwering

Kleedruimte, maatwerk kast, dressing, witte kast,


“De afgescheiden kleed- en badkamer is ideaal als een van de partners vroeger naar het werk moet en de ander niet wil storen”


Keuken en living, gordijnen van Caspar Dekkers, eiken houten eettafel, doorkijkhaard

De gordijnen werden door Caspar Dekkers in eigen atelier op maat vervaardigd.

Living, eettafel, hout, eikentafels.nl, eiken hout, doorkijkhaard, Heerkens

Houten eettafel / EIKENTAFELS.NL.

Gasgestookte haard, Heerkens Openhaarden, woonkamer, sfeervol

De gasgestookte haarden in zowel de living alswel in het eetgedeelte (met doorkijk), werden geleverd en geplaatst door Heerkens Openhaarden.

Zee van licht
De keuken is de centrale plek in huis, met een lange leeftafel en een sfeervolle gasgestookte doorkijk open haard van Heerkens. Er is een fantastische zee van licht in huis. Daarnaast is toch de mogelijkheid om je op bepaalde momenten voor werk of studie even te separeren, via een ingenieuze schuifwand of deur. Ook de verbinding tussen binnen buiten is door de vele glaspartijen geweldig.

Woonkamer, openhaard, gashaard, doorkijkhaard, houten eettafel, eikenhout, zicht op de tuin

Van Den Berg Keukens & Interieur verzorgde de op maat gemaakte kasten.

Natuurparadijs
De tuin van de woning is een heus natuurparadijs. Het ontwerp is van de hand van Martin van Os. Een man die zijn sporen als landschapsarchitect ruimschoots heeft verdiend. Hoveniersbedrijf De Vijverberg vertaalde het schitterend in de praktijk. Dankzij het bijzondere Livium Louvredak is ook het buitenterras bij elk weertype óók een comfortabele en functionele buitenruimte. Ook bevindt zich hier een hout gestookte haard. Mannen willen nu eenmaal graag een echt houtblokje op het vuur leggen.

Tuin, aanleg en realisatie door Hoveniersbedrijf De Vijver, Tuinmeubelen door Sprokkelbos,, strak, modern, Livium Louvredak, Bob Manders

De aanleg en realisatie van de tuin was in handen van Hoveniersbedrijf De Vijverberg. De tuinmeubelen werden geleverd door Sprokkelbos.

Lokale bedrijven
Zonder problemen een bouw realiseren is ook een kunst. Met Joep Gubbens vonden de bewoners de persoon die ze zochten. Jaap de Visser, verbonden aan Bouwgroep Moonen, was voor hen de perfecte hoofdaannemer. “We hebben gekozen voor lokale en regionale bedrijven en dat heeft prima uitgepakt. Dit is een woning waarin je oud kunt worden. Perfectie zonder overdaad. Voor ons is het de kroon op een levensdroom”, aldus de bewoners.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Bob Manders

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: