Strak moderne huis, frank architecten, the art of living

Luxe details in dit strak moderne huis | Franken Architectuur

Eigenlijk was het direct een vanzelfsprekendheid dat op deze plek met veel historie de nieuwe villa gebouwd zou worden. Omringd door een parkachtige tuin met veel oude bomen en uitzicht op het aantrekkelijke bijgebouw, is het hier heerlijk toeven. Franken Architectuur uit Bergeijk begreep direct wat de eigenaar wilde en maakte een ontwerp van de villa en bijgebouw dat doet denken aan de ‘gecultiveerde zalen van groen’ van het Kröller-Müller Museum.

Licht, lucht, ruimte

In de hal kunnen we via een prachtige wenteltrap naar de verdieping met de kamers van de kinderen en de badkamer. Die wenteltrap is een juweeltje binnen dit strak moderne huis. De buitenzijde van het blok is betimmerd met smalle, verticale red ceder houten delen. Dit zien we tevens terug bij de carport, bij de overkapte terrassen en het bijgebouw. Overal is licht, lucht, ruimte en uitzicht in overvloed. De overkapte buitenterrassen en het fijne zwembad zijn een uitnodiging om zoveel mogelijk buiten te vertoeven.

De stalen binnendeur is ook gerealiseerd door Preferro. De aluminium puien, kozijnen en schuifpui zijn afkomstig van Alument.

De wenteltrap van staal is ingemeten, getekend en op maat geproduceerd in eigen fabriek door Preferro. De tegels in de villa zijn afkomstig van Esvo vloeren.


“De wenteltrap in de hal is een juweeltje”


Uitzicht op parkachtige tuin

In de eetkamer staat een lekkere grote tafel waar met gemak tien mensen aan kunnen zitten. De grote raampartijen kijken onbelemmerd uit op het bijgebouw en de parkachtige tuin. In de woonkamer staat de ruime hoekbank bij de open haard en vanaf die plek kun je ook televisie kijken. Naast de bank staat een lekkere luie stoel. De wanden hebben een zilverkleurige ruwe afwerking gekregen.

Strak moderne huis, frank architecten, the art of living

De U-vorm komt op meerdere manieren terug, zowel in de gebouwvorm als het interieur. De houten vloer werd geleverd door Esco Vloeren.

Modern is niet synoniem aan kil, bewijst dit interieur.

Ruimte om te koken

In dit strak moderne huis kan een heerlijke woonkeuken niet ontbreken. In deze woonkeuken van ASWA keukens vind je twee eilanden, een kook- én een spoeleiland. Het materiaal van de keuken is organisch glas. Het werkblad is uitgevoerd in keramiek in een betonlook. Dit materiaal is hittebestendig, krasbestendig en vlekbestendig. Dit laatste komt ook terug in de vloer tussen de twee eilanden. Zo is alles perfect op elkaar afgestemd.

Strak moderne huis, frank architecten, the art of living

De ASWA Keuken bevat onder meer apparatuur van Miele en een Quooker kokendwaterkraan.

De inbouwverlichting van Airspot is verlichting en ventilatie ineen.

Rust en helderheid

De installateur maakte het licht- en luchtbehandelingsplan en heeft gekozen voor een bijzonder praktisch en spiksplinternieuw systeem: de Airspot. Dankzij deze sublieme combinatie van systemen blijft de strakke en esthetische uitstraling van een ruimte gewaarborgd en is er geen apart afzuigsysteem meer nodig. De woning wordt verwarmd met een geothermische bodemenergie warmtepomp die verticaal in de bodem is aangebracht.

Strak moderne huis, frank architecten, the art of living

Sto Isoned is gespecialiseerd in buitengevel isolatiesystemen en wist ook deze woning optimaal te isoleren.

Het tuinmeubilair van Borek parasols | outdoor furniture combineert een unieke uitstraling met een hoogwaardige kwaliteit.

Strak moderne huis, frank architecten, the art of living

Vrijwel het gehele jaar door kan er van de tuin genoten worden, mede dankzij de overdekte terrassen. En dan is er nog het heerlijke zwembad.

U-vorm

Als we kijken naar het ontwerp van de gevel van de villa dan zien we dat de U-vorm op veel plaatsen is doorgevoerd binnen dit strak moderne huis. We zien het terugkomen bij de entree, de carport en het bijgebouw. De villa toont zich naar de openbare zijde als gesloten en opent zich helemaal naar de privaatzijde. De villa is als het ware op een voetstuk, op een plint gezet en deze witte plint zien we ook terugkomen aan de bovenzijde. Dat geeft een zwevend effect. De opdrachtgever snapte het precies en heeft het concept vanaf de eerste schetsen in stand gehouden.

Als we vanuit het bijgebouw naar de villa kijken, dan heb je goed zicht op de lijnen van de villa en de twee ruime overdekte terrassen aan de buitenzijde. Tellen we daar het terras bij het zwembad bij op dan kunnen we met recht zeggen dat hier voor de volle 100% het rijke buitenleven wordt gevierd in dit strak moderne huis.

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten van Franken Architectuur?