Strak tuinontwerp met overdekt en keramische tegels

Sparq Tuinen

Deze prachtige tuin in Mierlo is voorzien van een strak en modern ontwerp. Ondanks de strakke lijnen was het van belang dat de tuin ook an een warme uitstraling werd voorzien. Het overdekte terras is hier dan ook het perfecte voorbeeld vandat met zijn donker gestuukte muren en het red ceder latwerk meteen in het oog springt. Maar bij alleen een strak ontwerp voor de achtertuin is het niet gebleven, want ook de voortuin werd onder handen genomen. En dat ziet er nu met de keramische tegels ook uit om door een ringetje te halen.  

Keramischetegels, Sparq Tuinen, The Art of Living

Terras vol sfeer 

Door gebruik te maken van het aanwezige hoogteverschil is er een luxe, beschut en overdekt terras gecreëerd. Je bevindt je hier tussen het groen. Door de plaatsing van loungebanken wordt dit de perfecte plek om te genieten van de tuin. De, in het plafond geïnstalleerde, heater en audio-installatie dragen daar ook aan bij. Net zoals de op maat gemaakte vuurtafel. Kortom, het hele terras draait om sfeer en samenkomen.  

Gebruik van materialen 

Over het materiaalgebruik is ook grondig nagedacht. De antracietkleurige muren vormen een fraai kleurencontrast met de warmte van het houtwerk. Daarnaast is de hele berging volledig bekleed met latwerk, waardoor de deur prachtig wordt weggewerkt. En ook de composiet vlonder die de basis vormt op het terras past bij het totaalconcept.  

Moderne voortuin 

De voortuin is ook helemaal in stijl met de achtertuin en het ontwerp van het huis. De oprit is volledig bestraat met keramische tegels. Deze tegels zijn kleurvast en eenvoudig schoon te houden. De voordeur is verdiept en is bereikbaar via treden, die vervaardigd zijn uit dezelfde keramische tegels. Het fantastische tuinontwerp is helemaal tot in de puntjes uitgedacht. Sparq Tuinen heeft weer pracht werk geleverd.  

Editor: Media team

Datum: 27-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Lena Strick

Fotografie: Rob van der Heijde