Strakke gietvloeren | Senso

  • Senso hoofdkantoor
  • Kleine Dikkenberg 4
  • 3911 RE Rhenen

 

Strakke gietvloeren | Senso

Senso creëert rust & ruimtelijkheid

Een gietvloer in een woning is tegenwoordig erg populair. Het is praktisch, strak en mooi en er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Bovendien creëert het een bepaalde eenheid in je interieur en het maakt het geheel ruimtelijk.

Een hele tijd geleden werden gietvloeren vooral toegepast in loodsen en magazijnen, omdat ze heel functioneel zijn: vloeistofdicht, vuilafstotend, onderhoudsvrij en je kunt er bijvoorbeeld makkelijk met een heftruck overheen rijden zonder dat het kwaad kan.

Zo’n dertien jaar geleden kwam David Bols op het idee om gietvloeren ook decoratief toe te passen en niet enkel functioneel. Gietvloeren zijn namelijk drempelloos en naadloos, waardoor je verschillende ruimtes mooi met elkaar kunt verbinden. En dat geeft een enorme rust en ruimtelijkheid. Bij het bedrijf waar hij toen werkte, ook gericht op gietvloeren, kreeg hij de handen niet op elkaar. Dus trok hij de stoute schoenen aan en begon voor zichzelf; hij startte het bedrijf Senso.

Strakke gietvloeren | Senso

Natuurlijk product
David keek bij zijn nieuwe bedrijf niet alleen naar functie en uitstraling, hij wilde ook graag rekening houden met het milieu en aandacht schenken aan duurzaamheid. Gietvloeren bestaan al 20 à 30 jaar en werden eigenlijk al die tijd gemaakt van polyurethaan of epoxy, afwerkproducten van ruwe olie. David vroeg zich hierbij af of je ook gietvloeren zou kunnen maken van plantaardige olie. Na heel wat testen in eigen lab kwam er één plantaardige olie uit die gebruikt kan worden als bestanddeel voor een gietvloer. Dat betekent dat als je met die olie werkt, in combinatie met een natuurlijke kwarts en natuurlijke pigmenten, de gietvloer nagenoeg een natuurlijk product is. En dat is wat Senso tot op de dag van vandaag nog steeds onderscheidt.


“De gietvloer is nagenoeg een natuurlijk product”


Topkwaliteit
Verder onderscheidt Senso zich dankzij de kwaliteit. Zowel van de vloeren als van het advies. Senso denkt heel graag met je mee en maakt je ideale vloer op maat. Daarnaast wordt de vloer door echte ambachtslieden geplaatst waarbij er tot in de details nauwkeurig gewerkt wordt. Senso geeft garantie op scheurvorming, mocht dit onverhoopt eens voorkomen. Het materiaal is namelijk 170% elastisch, waardoor scheurvorming heel uitzonderlijk is.

Oneindig veel mogelijkheden
De gietvloeren van Senso zijn in allerlei verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Wil je een strak, naadloos vlak van één kleur, dan kun je kiezen voor Pure. Heb je liever een wat speelsere vloer? Dan kun je kiezen voor Fusion: twee kleuren die met de hand vermengd zijn, wat een verrassend effect op de vloer creëert. Maar daar blijft het niet bij. Senso heeft ook gietvloeren gecreëerd die eruitzien als een terrazzovloer, maar dan eentje die niet kan scheuren. In de gietvloeren kunnen bijvoorbeeld hele fijne stukjes marmer of betonkwarts worden toegepast, zelfs kleine Swarovskisteentjes zijn mogelijk. Zo krijg je een heel andere uitstraling dan een normale gietvloer, maar hij is nog net zo strak en functioneel.


“Elke denkbare print is mogelijk, waardoor je je eigen, unieke vloer kunt creëren”


Strakke gietvloeren | Senso

Impressions
Nog een bijzondere collectie van Senso is de Impressions collectie. Met behulp van transferfolie met inkt kan elke gewenste print op de vloer toegepast worden, waardoor je je eigen, unieke vloer kunt creëren.

Senso Wall
Naast vloeren heeft Senso ook de Senso Wall in dezelfde stijl als de gietvloeren. Het is een combinatie van een fijngemalen steensoort en natuurlijke bindmiddelen, die vervolgens op een wand kunnen worden aangebracht. De Senso Wall is 100% waterdicht, naadloos en in verschillende afwerkingen mogelijk. Je hebt nergens naden en voegen meer, maar een prachtige robuuste basis voor bijvoorbeeld badkamer, toilet of keuken.

 

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Senso