• ONYX Kitchen

Strakke keuken met hoog afwerkingsniveau | ONYX Kitchen 

Wanneer een historisch pand een herbestemming krijgt, smelten heden en verleden samen. Een klassiek voorbeeld is De Meelfabriek, een industrieel complex dat nieuw leven werd ingeblazen. Voor een loft in deze unieke mix van oude architectuur en nieuwbouw ontwierp en realiseerde ONYX kitchen de keuken. De opdracht was helder: een keuken die als een centraal meubelstuk opgaat in de industriële woning. Ontwerper Fabian Amesz, eigenaar van ONYX kitchen: “Het idee was om een houten ombouw te creëren en daaromheen hebben we de strakke keuken ontworpen.” 

Strakke keuken, ONYX kitchen, The Art of Living 

Maatwerk als standaard 

Een keuken uitzoeken doe je normaal gesproken in een showroom. ONYX kitchen is daarin anders. Omdat ontwerpen heel persoonlijk is, bieden ze aan de afspraken bij de klant thuis te houden. Daar kunnen ze zien hoe de bewoners willen wonen en zo zorgen zij ervoor dat hun droomkeuken als een puzzelstuk in de woning past. ONYX gaat altijd voor een styling van de gehele woning, zodat alles op elkaar aansluit.  

Strakke keuken, ONYX kitchen, The Art of Living 

Unieke items

Het idee van de houten ombouw begon bij de stalen balken die in de wanden en ramen geplaatst zijn. Daaromheen hebben ze een box gecreëerd waarin hoge kastenwanden zijn geschoven, die afgewerkt zijn met messing om contrast en warmte in de industriële ruimte te brengen. De strakke keuken kenmerkt zich door het prachtige lijnenspel met strakke verstekhoeken en het gebruik van natuurlijke materialen. In het ontwerp zijn unieke items verwerkt die speciaal zijn ontworpen en vervaardigd voor de klant: de spoelbak in echt gepatineerd messing, de drie meter lange pendantverlichting, het barblad met rond, taps aflopend notenhout, de marmeren spoelunit met kraan en spoeldouche van zwart staal. 

Strakke keuken, ONYX kitchen, The Art of Living 

Knipoog

Elk element van deze strakke keuken is op maat gemaakt. Een ware verrassing gaat schuil achter de pocketdeuren in de hoge kastenwand: de koffiecorner. Wanneer de deuren gesloten zijn, vormen ze een strak geheel met de hoge kastenwand. Dankzij het strakke design en het minimalistische gebruik van natuurlijke materialen is de keuken in deze industriële loft een knipoog naar het verleden én het heden.  

Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor special Bathrooms & Kitchens 2020

Fotografie: ONYX Kitchen