Strakke keuken, the art of living, grassodenridder

Strakke keuken | Grassodenridder

Architectenbureau Grassodenridder zorgt altijd voor unieke ontwerpen waarbij het totaalproject van alle kanten klopt. Zo ook bij deze strakke keuken in een stadsboerderij van de jaren ’30. Door de uitbreiding werd de oorspronkelijke woning een voor ruime villa met een prachtige doorkijk naar buiten.

De gebroeders Stefan Grasso en Ferry den Ridder zijn in 2011 gestart met het architectenbureau Grassodenridder. Architecten die eenvoud zien als de basis van elk ontwerp. Naast het ontwerpen van woningen houdt het tweetal zich ook bezig met het ontwerp van interieurs. Volgens hen staan deze twee werkzaamheden naadloos in verband met elkaar.

Strakke keuken, the art of living, grassodenridder

Landelijk karakter

De aanbouw staat niet gelijk met de bestaande woning. Deze is met opzet iets aan de zijkant gebouwd, waardoor er een doorkijk naar de voorzijde ontstaat. In tegenstelling met de voorgevel is de achtergevel open. Deze bestaat voor het grootste gedeelte uit glas wat geplaatst is in een aluminium pui. Van binnen is het een geheel dat naadloos op elkaar aansluit, maar van buiten zie je wel dat het om een aanbouw gaat. Rond om de aluminium kozijnen is hout van Platowood bevestigd. Dit sluit mooi aan bij het rieten dak en het landelijke karakter dat de woning heeft.

Strakke keuken, the art of living, grassodenridder

Strakke keuken

In dit achterste gedeelte van het huis is een strakke keuken bevestigd. Het blok dat midden in de ruimte staat is multifunctioneel. De ene kant fungeert als kook gedeelte terwijl de andere kant voor opberging dient en voor de kinderen. Door de grote raampartijen kijkt het kookeiland uit over de buitenwereld. Al het meubilair is maatwerk en ingebouwd. Dit straalt rust en sereniteit uit.

Strakke keuken, the art of living, grassodenridder

Respect voor de oude woning

De wens van de bewoners was om de woning onder handen te nemen, maar wel met respect voor het oude pand. Een mooi voorbeeld is het gebruik van oude materialen. Overal in de woning, net zoals de eettafel in de strakke keuken, komen houten elementen terug. Deze overeenkomende aspecten is een overkoepelend thema in deze woning. Grijze gietvloeren Creative Floors zien we zowel op de beneden als de boven verdieping terug.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: StijnStijl Fotografie

Benieuwd naar het eindresultaat?