Natuurgevelsteen, Strakke lijnen, natuursteen, sfeervol

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Strakke lijnen met natuursteen voor strakke afwerking | Natuurgevelsteen

De mens is van nature snel verveeld en moet dus geboeid blijven. Architecten denken hier altijd goed over na als ze een ontwerp maken voor een nieuwe villa. Het is dan van belang om een interessant ontwerp te maken dat niet gaat vervelen, zonder te vervallen in drukte en hysterie. Die perfecte balans is bij deze woning heel goed tot stand gebracht middels natuursteen van Natuurgevelsteen op de gevel en rond de plantenborders. Voor deze villa levert dat strakke lijnen op: boven treffen we een moderne villa met wit stucwerk en de verdieping die eigenlijk als kelder is opgebouwd, komt voor de helft toch in het zichtveld. En precies die gevel is bekleed met prachtig natuursteen, wat een rauw en stoer beeld oplevert. Die twee stijlen gaan hier heel goed samen en het beeld is een lust voor het oog!

Sfeervol

Bij een grondige renovatie van deze woning zijn alle buitengevels geïsoleerd en vervangen door hoogwaardige materialen. Het witte stucwerk is gecombineerd met Natuurgevelsteen Riga. Deze look zorgt ervoor dat het natuursteenmetselwerk er flink uitspringt. De gestapelde stenen zijn aangevuld met speciale maatwerkproducten als traptreden en muurafdekkers. Omdat de woning volledig is onderkelderd ontstaat bij de entree van de garage een sfeervol basement die helemaal past in de bosrijke omgeving. De trap oogt dankzij het de gemetselde natuursteen alsof hij er al honderden jaren staat. Die nieuwigheid die aanvoelt als bestaand geeft een huis zoveel meer karakter, waardoor je direct spreekt van een thuis in plaats van een huis.

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is helder. Vooraf wordt op basis van inspiratie of referentie een kleur en steenkeuze bepaald, met een bijbehorende verwerkingswijze. Natuurgevelsteen zorgt dan met haar kennis en ervaring op de bouwplaats voor de juiste begeleiding tijdens de realisatie. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?