Strakke tuin, Sparq Tuinen, the art of living

  • Sparq Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen
  • Contact:
  • Tel.: 040-34 00 133
  • E-mail: info@sparqtuinen.nl

Strakke tuin met groene sfeer | Sparq Tuinen

Tegen een bosrand verrees een strak en modern huis met veel glas. De groene sfeer werd in de strakke tuin doorgetrokken door Sparq Tuinen. De belijning in de tuin sluit aan op de lijnvoering van het huis. De beplanting contrasteert daarentegen met deze strakke lijnen.

Uitgelichte bomen

Het moderne, witte huis werd voorzien van accenten van metselsteen en hout. Vanuit het interieur is de centraal geplaatste, grillige Parrotia als solitairboom tijdens ieder seizoen te zien. Het trekt het groen bijna letterlijk vanuit de achtertuin naar binnen. In de voortuin is de grillige solitair een Carpinus die in het split staat. Vanzelfsprekend worden deze fraaie bomen ’s avonds mooi aangelicht.

Strakke tuin, Stoop Tuinen, the art of living

Verschillende terrassen

Na een lange dag werken kunnen de gezinsleden neerploffen op het grote gezinsterras van hoogwaardig hardhout onder de overkapping. Om te eten staat er een grote tafel met acht stoelen. Achterin de tuin vinden we nog een terras, dat veel nonchalanter van stijl en sfeer is. Als verharding is daar gekozen voor split. In de stoere haard kan gestookt worden met echt hout.

Strakke tuin, Stoop Tuinen, the art of living

Hockeyveld

Voor de sportieve kinderen is een heus hockeyveld aangelegd. Iets verdiept, zodat de bal niet steeds alle kanten opvliegt. Met echte goals en een hoog hekwerk om de ballen te vangen zodat ze niet bij de buren in de tuin vliegen.

Moderne tegels

Zowel in de voortuin als de achtertuin is gekozen voor moderne keramische tegels. Deze zijn na het leggen gevoegd, zodat er geen onkruid tussen kan groeien. Let ook op de hoogteverschillen in de voor- en achtertuin die creatief zijn opgelost. Alle treden worden in de avonduren aangelicht door LED spots.

Afvoer regenwater

In de voortuin is een ruime parkeermogelijkheid met steekhaven gemaakt van split. Deze kiezel heeft een natuurlijke uitstraling en past goed in de groene sfeer. Bijkomend voordeel is dat het regenwater in de strakke tuin kan bezinken en niet door de riolering wordt afgevoerd.

 

Tekst: Sparq Tuinen
Fotografie: Sparq Tuinen

____

Sparq Tuinen

____

Meer projecten zien van Sparq Tuinen zien?