Strakke tweekapper | Kabaz

 

Strakke tweekapper | Kabaz

Een mooie samenwerking tussen Kabaz en aannemer C. van der Grift

In Amsterdam staat een strakke tweekapper. Interieur- en architectenbureau Kabaz uit Laren maakte het ontwerp en Aannemingsbedrijf C. van der Grift b.v. was vanaf het begin van de bouw betrokken bij de voorbereiding, projectleiding en uitvoering.

Voor het metselwerk is gekozen voor twee verschillende soorten gevelstenen. De onderste twee woonlagen hebben een donkere steen en zijn gemetseld in een motief. De bovenste twee lagen hebben een lichtere gevelsteen. De gevel van de woningen gaat over in de tuinafscheiding.

Vliesgevel

In het ontwerp van de twee woningen is rekening gehouden met het feit dat de families optimale privacy wilden. Daardoor grenst alleen het trappenhuis aan elkaar en hebben beide woningen een andere zichtzijde. Van de begane grond tot het dak is een vliesgevel aangebracht langs beide trappenhuizen. Hierdoor is er veel lichtinval in beide woningen.

Vier woonlagen
Op de begane grond van woning A vinden we het toilet, een royale wasruimte, een werkkamer en de technische ruimte. De twee kasten in de hal bieden optimale bergruimte tot aan het plafond. Via de witte houten trap of de Aesy-lift kun je naar de verschillende verdiepingen van dit huis. De zoons slapen op de eerste verdieping en hebben een eigen badkamer met een inloopdouche, wc en urinoir.

Alle verdiepingen zijn bereikbaar via de trap en de Aesy Lift.

Badkamer, sanitair, wastafel, inloopdouche, regendouche, strakke tweekapper, kabaz, C. van der Grift

Wastafel, sanitair, shutters, strakke tweekapper, kabaz, C van der Grift

De tegels in de badkamers zijn afkomstig van Kroon Projecten, net als de vloeren in de woning.


“Via de witte houten trap of de Aesy-lift kun je naar de verschillende verdiepingen van dit huis”


Frans balkon
De lichte master bedroom op de tweede verdieping heeft een Frans balkon en een riante inloopgarderobekast met aan weerszijden glazen vitrines. Daarnaast bevindt zich de badkamer met inloopdouche met twee regendouches en twee wasbakken die tegenover elkaar gesitueerd zijn. Het toilet bevindt zich in een aparte ruimte.

Maximaal woongenot
De woonkamer en open maatwerk keuken zijn gesitueerd op de derde verdieping. De keuken heeft donkere plafondhoge kasten. De hoge witte eettafel met zes comfortabele stoelen gaat over in het kookeiland en is van Tulp. Boven het kookeiland en de eettafel hangen twee grote identieke lampen van Wave, waarvan een tevens een afzuigkap is. De keuken is voorzien van een Quooker en een Boretti wijnklimaatkast. Alle inbouwapparatuur is van Miele.

 

Woonkamer, living, eettafel, ruimtelijk, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

De e- en w-installaties werden verwerkt door Elektrotechniek Kees van Schaik BV en Jansen Installatiebedrijf.

Woonkamer, living, zithoek, grote ramen, uitzicht, strakke tweekapper, kabaz, C. van der Grift

 

Lichtkoepel
Boven de living bevindt zich een grote lichtkoepel die extra licht in de woonkamer brengt. Vanaf de bank kun je de wolken voorbij zien komen. De lichtkoepel heeft een watersensor en sluit zichzelf als het onverwachts gaat regenen. Vanaf de grote loungebank voel je de behaaglijke warmte van de horizon Bell large 3 inbouwhaard van Jos Harm. Boven de haard is een groot tv-scherm ingebouwd.

 

Woonkamer, living, televisie, open haard, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

De behaaglijke inbouwhaard is afkomstig van Jos Harm.


 “De lichtkoepel heeft een watersensor en sluit zichzelf als het onverwachts gaat regenen”


Woonkamer, zithoek, living, lounge, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

Strak stuc- en schilderwerk van Unique Afwerking.

Geschakelde woning
De tweede woning heeft een tuin, een terras op de eerste verdieping en een dakterras. Op de begane grond bevindt zich de praktijkruimte van de eigenaar en een zeer lichte hal met trap naar boven. De vliesgevel aan de voorzijde van de woning geeft de woonkamer en de daarboven gelegen werkkamer een maximaal uitzicht en veel licht. De vliesgevel reikt tot de slaapkamer op de derde verdieping. De werkkamer op de tweede verdieping staat in open verbinding met de woonkamer. Hierdoor krijgt de woonkamer een ruimtelijk effect dat nog eens versterkt wordt door de boekenkast die van de vloer op de eerste verdieping tot het plafond van de tweede verdieping reikt.

 

Woonkamer, houten vloer, boekenkast, hoogte, ruimtelijk, zithoek, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

De interieurbouw en verlichting werden verzorgd door Interieur Collectief Woerden en +Light & Living.

Glazen vloer
Vanaf de begane grond kijk je helemaal naar de nok van het huis, dwars door een dikke doorzichtige glasplaat heen die op de eerste verdieping ligt. Omdat naast het trappenhuis over de gehele lengte van het huis raampartijen zijn, is dit een prachtige lichte hoek. Er ligt bijna overal donker bamboe op de vloer.

Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met open keuken. De ruime eettafel met zes stoelen krijgt veel licht via de kleine uitbouw met ramen tot aan de grond. Op de derde verdieping is de master bedroom, een inloop kledingkast en een badkamer met ligbad, regendouche, twee wastafels en het toilet.

 

Slaapkamer, master bedroom, bed, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

Inloopkast, walk-in closet, kabaz, C. van der Grift, Strakke tweekapper


 “De ruime eettafel met zes stoelen krijgt veel licht via de kleine uitbouw met ramen tot aan de grond”


Keuken, kookeiland, Tulp, Wave lampen, Quooker, Boretti, wijnkoelkast, Miele, strakke tweekapper, kabaz, C van der Grift

De twee lampen lijken identiek, maar de linker houdt een afzuiging verborgen.

Keuken, kookeiland, Tulp, Wave lampen, Quooker, Boretti, wijnkoelkast, Miele, strakke tweekapper, kabaz, C van der Grift

 

E- & W-installaties
Elektrotechniek Kees van Schaik BV heeft in de woningen een slim en energiezuinig Duco ventilatie geïnstalleerd en verzorgde ook de aanleg van de elektra, verlichting en beveiliging. Het Duco Comfort System werkt automatisch en zorgt 24 uur per dag voor een natuurlijke luchttoevoer via zelfregelende ventilatieroosters in de gevel en een centrale, mechanische afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. Jansen Installatiebedrijf heeft de woning voorzien van de Ecodan Comfort van Mitsubishi bestaande uit een lucht-water-warmtepomp gecombineerd met een Hydrobox.

 

Woonkamer, grote ramen, stoel, chair, strakke tweekapper, Kabaz, C. van der Grift

Tevreden
De bewoners van beide woningen zijn heel tevreden over de samenwerking met Aannemingsbedrijf C. van der Grift. “Ik vind het bijzonder om te zien hoe alles wat je bedacht hebt, daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Het bouwen van een eigen huis is een mooi proces, ik zou het zo weer doen.”

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Jurrit van der Waal

 

Meer projecten van Kabaz bekijken?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media