Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Villa in mediterrane omgeving

Genieten van bijzondere architecturale oplossingen

Een villa, die met zijn strakke, uitnodigende entree al een glimp weggeeft van al het fraais dat ze herbergt. Het is er geen van dertien in een dozijn, dat is direct duidelijk als je er voor staat. Zeker ’s avonds, als de verlichting het pand extra cachet geeft, opent zich een theatrale vide voor het oog van de bezoeker.

Voordat de voordeur zich opent, is het al genieten van bijzondere architecturale oplossingen. Zo is rondom de woning een beschansing gemaakt van een meter hoog, met plintenwerk in cortenstaal. Het roestend uiterlijk hiervan en de verschillende niveaus waarop je afdaalt naar de tuin, geven het pand een bijzonder karakter.

Bijzondere elementen
Een eyecatcher binnen is de bijzondere gashaard in de living. Er is aan één kant een televisie in geïntegreerd, aan de andere kant een zogenaamde mirror-tv: een spiegel die pas een televisie wordt op het moment dat de bewoners dat willen. Door deze slimme oplossing heeft de eetkamer een rustige uitstraling. De haard, geleverd door Bas Openhaarden, is bekleed met stroken Alphenberg-leer in wisselende breedtes, in de kleur tundra clay. De sokkel aan de onderkant is gespoten in frozen grey, wat een mooi bevroren effect geeft. De tinten, die je terugvindt in de natuur, geven het interieur een exclusieve look. Claudia InStyle werkt nauw samen met Kant en adviseerde de bewoners over de aankleding.

Blikvanger is de Universe-lamp van Quasar, waarmee de bewoners het sterrenstelsel in huis hebben gehaald. Goed voor een mooi, ruimtelijk effect en volop symboliek. Bijzonder is ook de natuurstenen vloer met tegels van 120 bij 60 centimeter van SolidNature. De natuurlijke tinten geven het interieur een warm karakter.

Interieurarchitect Eric Kant heeft gezorgd voor een mediterrane omgeving.


De tinten, die je terugvindt in de natuur, geven het interieur een exclusieve look


De keuken heeft een robuuste en tegelijk luxueuze uitstraling dankzij de vormgeving en de combinatie van basaltsteen en olijfhout

Robuuste en luxe keuken
De keuken heeft een robuuste en tegelijk luxueuze uitstraling dankzij de vormgeving en de combinatie van basaltsteen en olijfhout. “De Basaltina is een mooie, neutrale, grijze steensoort uit Italië, die bovendien praktisch is in het onderhoud”, weet Kant. Ook de vormgeving van het kookmeubel vindt hij een geslaagde keuze. “Het blad is wat smaller dan de breedte van het eiland en je kookt als het ware op een ‘verdieping’. Dit geeft het geheel een stoer karakter en zorgt voor een mooi, optisch effect.” De keuken is geleverd door Tieleman Keukens, de apparatuur komt van Gaggenau. Trimless spots van Modular zijn er keurig weggewerkt in het plafond. Wie op de details let, ziet bovendien fraaie, in brons uitgevoerde plinten.


“De villa staat gewoon in Nederland, maar het zou zo Zuid-Frankrijk kunnen zijn”


Simons Hoveniersbedrijf is verantwoordelijk voor de tuin en het luxe zwembad.

Modular Lighting Instruments realiseerde de buitenverlichting van de villa.

Mediterrane sfeer
Simon Hoveniersbedrijf legde de tuin aan volgens het ontwerp van Kant en bouwde de carport en zwembad. Platgesnoeide leilindes nemen het zicht op de achterburen weg. Het transformatorhuisje is slim weggewerkt achter een verhoogde muur, geplaatst in het verlengde van het zwembad. De veranda kreeg een strategische plek, tussen het zwembad en de keuken. Gaan de tuindeuren open, dan zijn binnen en buiten één. “Door de houten vlonders krijgt de veranda de uitstraling van een scheepsdek, waar het heerlijk relaxen is op de ligbedden”, vertelt Kant. “Het zwembad hebben we heel rustig gehouden, in wit. Door de natuurlijke kleur van het water krijg je een azuurgroen effect. Als de zon schijnt, geeft dit een heerlijk mediterraan sfeertje. De villa staat gewoon in Nederland, maar het zou zo Zuid-Frankrijk kunnen zijn.”

 

Fotografie: Patrick Meis

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: