Strakke villa met liefde voor wit | Sjaak Goud Architects

Op een steenworpafstand van het Hollands Diep ligt deze ontzagwekkende strakke villa met rieten kap, ontworpen door architect Sjaak Goud. Een watergang omrandt de kavel en brengt de villa in verbinding met haar omgeving als een slotgracht rondom een imposant kasteel. Voor de bewoners een plek waar ze zich geborgen voelen. Binnen tref je een overduidelijke liefde voor wit, waardoor de villa groots en open oogt. Sjaak Goud heeft de architectuur op zijn naam staan.

Stalen deuren: Van Wijk Installaties & Constructies. Aluminium kozijnen en rolluiken: Van ‘T Hof aluminium.

Beeld en geluid: Bang & Olufsen Experience Center. Piano: Piano’s Maene.

Strakke villa | Sjaak, the art of living

Styling en accessoires: Sober & Sjiek. Staande lamp in de woonkamer: Layer by Adje. Interieurontwerper en meubilair: Damme Interieur. Schilderwerken: Schilders- en Afwerkingsbedrijf Zuiderent.

 

Statige maar warme ontvangst

Al aan de voorzijde van de strakke villa maakt de entree een imposante indruk: eerst met de ijzeren toegangspoort en de beschuttende witte muren aan de straatzijde, daarna met de ontvangsthal waarin je tot boven in de nok kunt kijken, als ware het een ultramoderne kasteeltoren. De strakke, zwarte taatsdeur van 1,40 meter en de grote glaspartij accentueren zowel de hoogte van de ruimte als de zichtlijnen. De zwarte Z-trap leidt naar een vide. De crème-witte muren geven de entree een warme toets, zonder afbreuk te doen aan het moderne ontwerp.

Elektrische installaties: Simon Beyer Elektrotechnisch installatiebedrijf.

Strakke villa | Sjaak, the art of living

Afzuigkap: Wave I Fashion.For Kitchen. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keuken – volledige realisatie: Tieleman keukens.

 

Modern, smaakvol en chique ambiance

Hoe groot de woning van de buitenzijde ook oogt, vanbinnen voel je je er geborgen. Voor de keuken en de living gingen de bewoners zelf op pad. Ze kozen voor donkere eikenfineer wandkasten met in het midden een knusse koffienis. Het werkblad op het keukeneiland is van donker marmer en heeft een subtiele, lichte ader die een speels effect geeft. Naast het eiland bevindt zich de eethoek, vanwaaruit je de smaakvol ingerichte woonkamer inkijkt. In een erker bij een van de ramen prijkt een zwarte vleugel van Steinway & Sons.

Interieurbouwer: Van den Berg Interieurbouw. Badkamerkranen: Hotbath BV.

Strakke villa | Sjaak, the art of living

Aluminium kozijnen en rolluiken: Van ‘T Hof aluminium.

Strakke villa | Sjaak, the art of living

Tuinaanleg: Eric Bijl / Gardenfair.

Zwembad – buiten: Thermostar. Hoofdaannemer: Aannemingsbedrijf Roos. Rieten kap: Van den Bergh Rietdekkers. Tuinaanleg: Eric Bijl / Gardenfair. Architect: Sjaak Goud Architects

Buitenmeubilair: Max & Luuk. Betonnen tegels (buiten): Schellevis Beton. Hoofdaannemer: Aannemingsbedrijf Roos. Garagepoort: AAproTec.

 

Hotelchic

De wand achter het bed is een ware blikvanger. Het behang met leerlook voorziet de main suite van klasse met een stoer karakter. De slaapkamer beschikt over een inloopkast en een en suite badkamer. De ruimtelijkheid is kenmerkend voor de hotelchique flair. De badkamer is uitgerust met een ligbad, een raint, donker wasmeubel die qua kleur en strakheid in de lijn ligt met de rest van de moderne woning en een inloopdouche. Een enorme meerwaarde is het balkon in de oksel van de L-vormige villa.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Sjaak Goud Architects?