strakke villa, schellen architecten, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Strakke villa met warme accenten | Schellen Architecten

In het Belgisch Limburgse landschap treffen we op een hoekperceel deze strakke villa aan, ontworpen door Schellen Architecten. Samen met architect Reginald Schellen werd besloten om een woning met een verdieping te bouwen, voorzien van een ruime huislift om toekomstgericht te wonen. Verder stonden openheid, veel lichtinval en een clean interieur met warme toetsen op hun verlanglijstje. De strakheid van de gevels in witte crepi werd zowel verzacht als geaccentueerd door een aantal muurvlakken in Pierre de Vals, een kwartsiet uit het Zwitserse Juragebergte. Ook binnen werd royaal gebruik gemaakt van natuursteen. In combinatie met tal van warme accenten zorgt dit voor een uiterst leefbare en aangename woning met bijzondere aandacht voor levenslang wonen.

Strakke vormentaal en rustgevende zichtassen

In de inkomhal van de strakke villa ligt, net als in de keuken, een ceppo di gre-vloer. De hal is voorzien van een box in gebrande eik die, naast de vestiaire en het gastentoilet, ook een doorgang bevat naar de trap en de salon. Vanuit de hal komen we via een pivoterende glazen deur met zwart stalen frame in de keuken met achterliggende bijkeuken. Met de lift of de trap is de kelder bereikbaar. Een glazen deur sluit de riante wijnkelder af. In de kelder bevinden zich tevens de technische ruimtes en een aparte tv-salon. Deze woning draagt ontegensprekelijk de handtekening van architect Reginald Schellen en wordt gekenmerkt door een pure en strakke vormentaal, rustgevende zichtassen en warme accenten, zowel binnen als buiten. Projectarchitect Elise Van Herck en interieurarchitecte Linda Coart volgden bij Schellen Architecten de hele realisatie op.

strakke villa, schellen architecten, the art of living

strakke villa, schellen architecten, the art of living

Een sfeer van sereniteit en ingetogen luxe

Een eiken trap leidt naar de bovenverdieping. De witte deuren zijn kamerhoog, evenals de kasten van het merk Xinnix. De mainsuite met slaapkamer, dressing en badkamer staat via schuiframen in rechtstreeks contact met het langgerekt terras in ipéhout. De badkamer beschikt over een vrijstaand ligbad. Door het gebruik van calacattamarmer, zowel op de vloer als in het wastafelblad, heerst hier een sfeer van sereniteit en ingetogen luxe. Het wastafelblad is bovendien extra breed uitgevoerd. Op de verdieping treffen we nog twee extra slaapkamers en een bijzonder grote fitnessruimte aan, waarin zich tevens een infraroodcabine met glazen wand bevindt. Ook de twee bijkomende slaapkamers bevinden zich aan de tuinzijde en hebben rechtstreeks toegang tot het terras van de strakke villa.

strakke villa, schellen architecten, the art of living

Tot ’s avonds laat genieten

Over de hele breedte van de strakke villa werd een terras aangelegd in gezandstraalde blauwe hardsteen. Het terras bevindt zich deels onder een oversteek die over de hele lengte van de achtergevel het terras vormt voor de slaapkamers op de verdieping. De buitenruimte werd eveneens sober en strak aangelegd. Het terras loopt over de hele breedte van de woning. Aansluitend ligt een gazon dat tegen de perceelgrens is afgeboord met siergrassen, een prunushaag, een beukenhaag en quercus ilex in leiboomvorm. Het zwembad werd bewust niet centraal geplaatst, maar opgeschoven richting de living, zodat er tot ’s avonds van genoten kan worden.

strakke villa, schellen architecten, the art of living

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Schellen Architecten?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media