Strakke vila | Zone Zuid Architecten, the art of living

Strakke villa omlijst door ruimtelijke tuin | Zone Zuid architecten

De bewoners van een stadswoning met kleine tuin verhuisden naar een moderne, energieneutrale villa aan de groene rand van een Brabants dorp. Zij ervaren hun mooie villa intussen al anderhalf jaar ‘als een perfect zittende jas’. Zone Zuid architecten en Knops Tuindesign zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van deze beleving van de enthousiaste bewoners, die hun strakke villa met een gedegen voorbereiding in eigen beheer bouwden met een ervaren bouwbegeleider.

Strakke vila | Zone Zuid Architecten, the art of living

Keuken: Strakk Interieur.

Contrasterende materialen

De opvallend vormgegeven woning in de nieuwe villawijk, trekt veel bekijks van voorbijgangers, vertellen de bewoners. “Een gave, originele villa en een fijn thuis is waar we naar op zoek waren. Eén waarvan je geen kopieën ziet staan. Daarom is onze keuze op Zone Zuid architecten gevallen en daar zijn we heel blij mee”, vertelt de bewoner. Architect Gido van Zon: “Ik ben echt trots op het feit dat de bewoners zo blij zijn en hun woning als uniek ervaren, wat ze ook is.” Hij gaat verder: “We hebben in het ontwerp gekozen voor een beperkt aantal materialen, die door de combinatie van kleuren en texturen een mooi ensemble vormen.”

Deurbeslag: FORMANI.

Buitenmeubiliar: Borek parasols | outdoor furniture. Tuinontwerp & Begeleiding: Knops Tuindesign. Tuinaanleg: WoW Tuinen. Buitendouche: JEE-O.

Strakke vila | Zone Zuid Architecten, the art of living

Tuinontwerp & begeleiding: Knops Tuindesign. Architect: Zone Zuid Architecten. Tuinaanleg: WoW Tuinen. Toegangspoort en hekwerk: Verstijlen Hekwerken. Tuinontwerp & begeleiding: Knops Tuindesign. Architect: Zone Zuid Architecten

Strakke vila | Zone Zuid Architecten, the art of living

Tuinverlichting: in-lite Outdoor Lighting.

Zichtlijnen en rust

De begane grond van deze strakke villa is, mede met behulp van een interieurbouwer, modern ingericht en bestaat uit een woonkamer, keuken en eetkamer in een grote open ruimte. Meer naar achteren, via een ingenieuze wand in de keuken, bereik je de privéruimtes met bijkeuken, dressing, slaapkamer en badkamer. Aan de voorzijde is een garage die is ingericht als ‘mancave’. Alles straalt rust, ruimte en luxe uit. Zo heeft de keuken met bar, een prachtig blad van keramiek en strak uitgevoerde deuren van plaatmateriaal in matzwarte houtstructuur. Dit materiaal komt terug in het wastafelmeubel in de badkamer en in de wijnkast die is gemaakt in de wand die keuken van de woonkamer scheidt. Het plaatmateriaal van de maatwerkkasten in de bijkeuken en de dressing is uitgevoerd in een warme bruine, subtiel reflecterende tint met zilveren belijning.

Strakke vila | Zone Zuid Architecten, the art of living

Buitenleven

Aan Knops Tuindesign werd door de bewoners de opdracht gegeven om een tuin te ontwerpen die ‘de villa als een schilderij omlijst.’ De door Knops Tuindesign strakke en prachtig vormgegeven tuin met opvallende speelse elementen en mooie materialen, geeft de moderne woning een extra luxueuze uitstraling. Erik: “Deze woning is wat hoger op de kavel geplaatst, waardoor we hebben kunnen spelen met de hoogteverschillen die overbrugd moesten worden.” Dat hoogteverschil is ook aan de achterzijde van de woning te zien, waar het aangrenzende terras met zitplaatsen, lijkt te zweven en mooi contrasteert met het lagergelegen grindpad en gazon.

Over de aanleg van de tuin vertelt Erik: “We werken met een aantal geselecteerde partners. Het vakwerk voor deze tuin is van WOW Tuinen.” Toepasselijk, want ‘wow’ is dan ook het gevoel dat deze tuin, net als de villa, oproept.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten & Hans Gorter i.o.v. Knops Tuindesign

___
Meer zien van Zone Zuid Architecten?