USE Architects, maatwerk, jarenlange ervaring, heldere vormgeving
USE Architects, maatwerk, jarenlange ervaring, heldere vormgeving
USE Architects, maatwerk, jarenlange ervaring, heldere vormgeving
previous arrow
next arrow
Slider

Strakke woning met strandhuisgevoel | USE Architects

De Kop van Overijssel is een prachtig stukje Nederland met veel water, rietlanden en vogelrijke moerassen. In dit fraaie landschap bekijken we een moderne, strakke woning. In samenwerking met USE Architects werd deze villa zorgvuldig opgebouwd tot een aangenaam (t)huis voor een gezin met twee jonge kinderen.

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel

Het interieur werd ontworpen door Haverkort Interieurs.

Moderne uitstraling

De strakke woning heeft een moderne, eigentijdse uitstraling en is opgebouwd uit zogenaamde ‘folding’ (gevouwen) volumes van twee verdiepingen. De materiaalkeuze van de woning is nauwgezet gekozen. Het gladde, witte stucwerk van de gevel en het stoere, voegloze metselwerk met grove, donkere steen versterkt elkaar. Thermisch gemodificeerd hout vormt de warme verbinding tussen deze twee uitersten.

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel

Privacy en geborgenheid

Het plafond in de hal is verlaagd, waardoor de binnenkomst in de keuken groots aanvoelt. De zachtgrijze keuken wordt verlicht door een aanzienlijke lichtstraat; een wens die hoog op het lijstje van de bewoners stond. Een fors kookeiland met keramisch blad en een in hoogte verstelbare afzuigkap bieden de mogelijkheid om met gemak voor meerdere mensen te koken. Iets wat met enige regelmaat gebeurt. Daar komt de drie meter lange eikenhouten tafel met stoelen uit de collectie van Bert Plantagie prima bij van pas. De keuze om de keuken aan de voorkant te plaatsen sluit aan bij een behoefte aan privacy en geborgenheid van de bewoners.

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel


‘‘Bruikbaarheid en functionaliteit zijn kenmerkend voor de ontwerpen van USE architects’’


Spelen met ruimte

De strakke woning is gebouwd met oog op de toekomst. Met vloerverwarming, driedubbel glas, balansventilatie met warmteterugwinning en tientallen zonnepanelen op het dak die slim zijn weggewerkt achter een verhoogde dakrand is dit een met verve een energiezuinig huis te noemen. Maar het absolute juweeltje en constructief hoogstandje van deze woning is de ruime schuifpui in een hoek van vijf bij vijf meter die nergens wordt onderbroken door een steunpilaar. Eenmaal open is het effect hiervan ongelooflijk wijds en dit roept meteen de associatie met een strandhuis op.

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel

Vakantie thuis

De gastvrouw besluit: “Voordat we gingen bouwen, hadden we een lijst met wensen. We wilden een strakke woning zonder zolder, met veel licht en ruimte, maar ook niet overdreven. Alle ruimtes die we hebben, zijn in gebruik. Samen met architect, aannemer en bouwteam hebben we vergaderingen gehad met actiepunten en ook de meerkosten werden goed in de gaten gehouden. Het huis is geworden zoals wij van tevoren hadden bedacht, passend bij onze manier van leven. Het enige ‘nadeel’ is dat het op vakantie zelden fijner is dan thuis. Thuiskomen is het beste gedeelte van de vakantie geworden.”

strakke woning, USE Architects, witte keuken, vakantie gevoel

De dorpels zijn geleverd door Lamers Natuursteen.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten bekijken van USE Architects?


Web editor: Media team     |

Datum: 27 | feb | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media