Strakke woning voelt als warm thuis

Architectenbureau Atelier 3

Een fijne woning is zo veel meer dan alleen een plek om te wonen, het is een weerspiegeling van wie jij bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Dit is dan ook de reden dat ze er bij Atelier 3 in geloven dat het ontwerpen van een woning niet alleen draait om het creëren van een functionele ruimte, maar dat de woning ook  een thuisgevoel moet oproepen en complementair moet zijn aan de levenswijze van zijn bewoners. Deze schitterende woning is de perfecte uitvoering van deze visie en voldoet op alle vlakken aan de wensen van zijn bewoners. Atelier 3 heeft dan ook wederom prachtig werk geleverd.

Woning, exterieur, Architectenbureau Atelier 3

Warm en uitnodigend

Kenmerkend voor deze woning is de combinatie tussen strakke, symmetrische lijnen met speelse accenten. Het zorgt ervoor dat dit huis een robuuste en indrukwekkende uitstraling heeft gekregen. Toch wordt het geheel niet te overdadig en doet de villa erg warm en uitnodigend aan. Wanneer je binnenkomt zal je ontdekken dat Atelier 3 zich gericht heeft op het creëren van in elkaar overlopende ruimtes, waarbij gebruik gemaakt is van subtiele details om de verschillende woonfuncties toch van elkaar te scheiden.

Woning, exterieur, Architectenbureau Atelier 3

Verbonden of gescheiden?

De woonkamer en de royale keuken vormen bijvoorbeeld één ruimte. Toch worden ze van elkaar gescheiden door verschillende plafondafwerkingen en accenten in hout. Het zorgt ervoor dat er een fijn gevoel van verbondenheid ontstaat. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de slaap- en badkamer. Deze ruimtes vloeien eveneens samen maar hebben duidelijke grenzen. Deze keer worden die aangeduid middels verschillende vloermaterialen en half transparante wanden.

Volledig maatwerk

Dit ontwerp en alle andere ontwerpen van Atelier 3, worden volledig op maat gemaakt. Niet alleen een persoonlijke touch maakt deze woningen authentiek, maar ook de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Hierdoor weet het bedrijf altijd fantastische droomwoningen op te leveren.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 25-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living