Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
Strandhuis | BOS Architecten
previous arrow
next arrow

Totale transformatie strandhuis | BOS Architecten

BOS Architecten creëert weekend hideaway aan het strand

In Zandvoort staat een prachtig strandhuis met een nonchalante en eigentijdse beach look. BOS Architecten uit Blaricum en Bouwbedrijf Bloed te Ede kregen de opdracht een bestaande woning te transformeren tot ‘weekend hideway’. En een transformatie werd het! Slechts een paar muren en het dak van de garage zijn blijven staan; de rest is allemaal vervangen.

Het dak van de woning is iets verhoogd en tevens wat steiler gemaakt. Daarbij is het bestaande balkon verplaatst en de ruimte die hiermee vrijkwam, is bij de woning betrokken. Het ronde raam is een passende toevoeging, speciaal voor dit totaalconcept ontworpen. Gezien de weersinvloeden aan de kust, is bij de wederopbouw gebruik gemaakt van speciale isolatiewanden van piepschuim die vervolgens zijn afgewerkt met een specifieke stuclaag.

Het strandhuis is slechts een stoep en een straat verwijderd van het strand en de zee en kent dan ook een magistraal uitzicht. Buiten bij de entree is er plek voor twee auto’s en rondom de woning is de tuin aangelegd met duinzand en helmgras.

De begane grond
Op de begane grond zijn alle passieve ruimtes gesitueerd, zoals de slaapkamers en de badkamers. Het sanitair is hier verzorgd door Bulthaup en de installatie ervan is gedaan door Veldhoen B.V.. Opvallend zijn de strakke betonvloeren van de firma Binnen Beton alsmede de wanden, die zijn voorzien van stenen van The Flagstone Company.

Firma Bulthaup is verantwoordelijk voor het sanitair van de merken Hotbath en Blue Moon.

Ontspannen in de wellnessruimte
Op de begane grond bevindt zich ook een wellnessruimte, die is ingericht met een heus jetstream zwembad van Waterstijl waarin je tegen de stroom kunt opzwemmen, een dompelbad en een sauna van VSB Wellness. Via de brede glazen harmonica schuifpui van Solarlux (via Goes Serres) bereik je één van de beschutte terrassen, waar je kunt genieten van de ochtendzon. Essevelt Geveltechniek leverde het aluminium wat in de gevels is verwerkt.

Wellnessruimte met binnenzwembad van Waterstijl

De muur is bekleed met Blumone Steenstrips van The Flagstone Company, gezet met een minimale voeg waardoor deze een strakke en moderne uitstraling krijgt. Deze steenstrip kan ook met een brede volle voeg worden gezet waardoor de steen een meer landelijke uitstraling krijgt.


“Via de brede glazen harmonica schuifpui bereik je één van de beschutte terrassen”


De pui tussen het binnenzwembad (Waterstijl, Dordrecht) en het terras is van het merk Solarlux en komt van Goes Serres.

Een waar Panorama Mesdag
Op de eerste etage bevinden zich een eigen ontworpen keuken met een oven van Steel Nederland, de eethoek en de zithoek in een grote, open ruimte. Hier komen de uitgangspunten van de architect, namelijk licht, volume en water, bij elkaar.

Allereerst zorgt het hoge dak voor een imposante hoogte van de ruimte. Het invallende daglicht krijgt hier tevens ruim baan door de vele raampartijen en balkondeuren. En het uitzicht over de Noordzee omarmt het geheel als een waar Panorama Mesdag.

Woonkamer, meubels, maatwerk, Dokter Interieurbouw

Dankzij de handige kokend heet waterkraan van Quooker heb je in no time heet water.

Keuken, wit marmer, Dokter Interieurbouw, open keuken

Onder andere deze prachtige keuken is gerealiseerd door Dokter Interieurbouw.


“Hij nodigde ons uit in zijn atelier en ter plekke werden wij verliefd op deze bank”


Woonkamer, bank Stephen Kenn, stoffering Contrast Interieur, hoge ruimte

De vloerkleden zijn van Perez Tapijten uit Tilburg en aan de royale eettafel staan eetkamerstoelen van Maxalto, die bij Edha Interieur in Amsterdam zijn gekocht.

Bank uit Los Angeles
In de gehele woning zijn lichte en nonchalant meubelen en accessoires toegepast, waaronder de stoffering van Contrast Interieur, wat nog meer de sfeer hier aan de kust benadrukt. In Los Angeles maakten de bewoners kennis met de Canadese Interior Designer Stephen Kenn. Hij maakt meubelen van oude legerstoffen. Mandy: “Hij nodigde ons uit in zijn atelier en ter plekke werden wij verliefd op deze bank. Die moest en zou met ons terugreizen naar Nederland!”

Het perfecte vakantiehuis
Het interieur mag dan het ultieme vakantiegevoel uitdragen, maar het exterieur, onder andere verzorgd door Jonker en Zonen en Jan Dikken, doet daar zeker niet aan onder. De stoere vergrijsde balken, het transparante doch stoere balkon, het vlonderterras aan de voorzijde en de houten lamellen in de punt van het dak; het past allemaal naadloos in deze omgeving. Tel daar de omringende terrassen en zeker het royale, overkapte en beglaasde dakterras bij op en je hebt het perfecte vakantiehuis.

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: