Stroomuitval is geen probleem met dit nieuwe product van Loxone

Loxone

Huis- en gebouwautomatisering is steeds normaler geworden. Het is namelijk veel meer dan alleen het bedienen en controleren van een woning. Een echte slimme woning dient jouw leven te vereenvoudigen. Handelingen worden van je overgenomen waardoor het wooncomfort toeneemt. Loxone houdt zich bezig met deze automatisering en biedt verschillende producten die hierop in spelen. Een van hun nieuwe producten is de Power Supply & Backup. Dit is een DIN-rail voeding die de stroomvoorziening van jouw andere Loxone producten overneemt. Dankzij de combinatie van een externe batterij en een back-up functie blijft de werking van het product ook bij stroomuitval gehandhaafd. 

Betrouwbaar van spanning voorzien 

Het product bestaat uit zeven 24V-uitgangen die in totaal maximaal 40A leveren. Ook hebben ze een vermogensmeting en zijn ze voorzien van vervangbare zekeringen. Dit betekent dat de uitgangen voldoende stroom leveren om alle distributie-, veld(randapparatuur)- en verlichtings- & audiocomponenten van jouw Loxone installatie betrouwbaar van spanning te voorzien. Dankzij de combinatie van een externe batterij en de back-up functie blijft de werking van het product ook bij stroomuitval gehandhaafd.  

Stroomuitval  

Een smartphone waar je niets aan hebt, een huis dat helemaal koud en donker is of de koude ketens die zijn afgebroken. Stroomuitval is een van de grootste bedreigingen voor de moderne samenleving. Helaas is hier weinig invloed op uit te oefenen, maar de Power Supply & Backup zorgt ervoor dat jouw Loxone installatie behouden blijft bij stroomuitval. Dit voor ongeveer acht uur met een 20Ah batterij. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn!  

Meer over Loxone 

Loxone is dus een totaaloplossing op het vlak van huis- en gebouwautomatisering, zeker met de Power Supply & Backup. Wanneer gekozen wordt voor een Loxone installatie worden jaarlijks meer dan 50.000 handelingen uit handen van de eindgebruiker genomen. De volgende zaken zijn bijvoorbeeld automatisch aangestuurd; verlichting, audio, klimaatregeling, toegang, beveiliging en zonwering. Dit zorgt naast meer wooncomfort ook voor meer energie-efficiëntie en veiligheid.  

Editor: Media team

Datum: 23-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Loxone