Studio Pleunie Buyink

In 2014 studeerde Pleunie Buyink af op Design Academie Eindhoven, daarvoor heeft zij een studie afgerond aan modeacademie Artemis, Rotterdam. De liefde voor mode-interieur en materialen is iets wat vandaag de dag nog steeds terug te vinden is in haar werk, bijvoorbeeld door het creëren van nieuwe materialen en het combineren van verschillende technieken.

Informatie over Studio Pleunie Buyink


previous arrow
next arrow

Voor haar afstudeeropdracht aan de Design Academy ontwikkelde zij een nieuw compositiemateriaal, waarbij verschillende lagen en materialen worden gecombineerd. Het materiaal noemt zij; Limber gem, vrij vertaald; lenige edelstenen. Met dit materiaal maakt Pleunie elegante interieur juwelen.

Ze beheert het hele proces zelf wat haar de mogelijkheid geeft om de objecten in vrijwel elke vorm, maat of kleur te creëren. Ieder object is uniek, uiteraard handgemaakt en bestaat uit 10 tot 15 verschillende (kleur)lagen. Al die lagen samen maken de kleuren van het object, en zorgen er tegelijkertijd ook voor dat vanaf welk punt je naar het werk kijkt, of hoe het licht er op valt, je elke keer andere kleuren tevoorschijn ziet komen. De lagen gaan continu een samenspel met elkaar aan.

Studio Pleunie Buyink werkt veel samen met high-end architecten, ontwerpers en curatoren. Samen ontwerpen ze objecten specifiek voor bepaalde projecten of ruimtes. Het werk is esthetisch naar de interpretatie van de kijker. Dit zorgt ervoor dat de kunst ook uitstekend te plaatsten is in publieke ruimtes.