Superslanke kozijnen zorgen voor ultieme binnen-buitenbeleving

Perfect View Windows

Wie een mooi uitzicht heeft, wil daar ook optimaal van kunnen genieten. Met zijn focus op zo slank mogelijke buitenkozijnen is Perfect View Windows in elk opzicht de perfecte partner. Als kozijnspecialist adviseert het Bemmelse familiebedrijf de opdrachtgever op basis van diens wensen en verwachtingen. Vervolgens worden de architect en aannemer actief ondersteund qua bouwkundige voorbereidingen en details, en wordt er nagedacht over de meest tactische kozijnindeling. Max van Onna van Perfect View Windows: “In een bouwteam kom je tot de mooiste resultaten.” 


Exterieur

Kozijnen, genieten, Perfect View Windows

Alle leveranciers van het exterieur

Poort

DJS Hekwerken

Betontegels

Schellevis Beton

Louvredaken

Livium

Poolhouse

Civil Wood

Kozijnen

Perfect View Windows
Kozijnen, genieten, Perfect View Windows

Onbelemmerd genieten 

Max: “Wij richten ons niet op zoveel mogelijk werk maken, maar kijken selectief welke projecten we willen oppakken. Dit stelt ons in staat net dat beetje meer aandacht te besteden aan onze werken.” Dat dit een prachtig resultaat kan opleveren, zien we in deze woning in het oosten van het land. De eetkamer is door Perfect View Windows voorzien van Zwitserse Sky-Frame-schuifdeuren met profielaanzichten van slechts 20 millimeter, de meest minimalistische en hoogwaardige schuifdeuren op de markt. De profielen rondom zijn weggewerkt in vloer, wanden en plafond en er is een drempelloze overgang van binnen naar buiten. Hierdoor ontstaat de ultieme binnen-buitenbeleving, met een zeer luxe uitstraling. Of, in de woorden van de bewoonster: “De combinatie van buiten en binnen is genieten. Je kunt je ogen niet van het uitzicht afhouden, ziet elke keer iets nieuws en maakt echt de seizoenen mee.” Max vult aan: “En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog kiezen uit extra’s als een insectenhor, ventilatiestand, elektrische aandrijving en beveiligingssignaleringen op domotica.” 

Ongewoon traject 

De kavel in een klein dorpje in Gelderland kwam in 2020 op de markt. Een buitenkansje voor een van de bewoners, die graag terug wilde naar zijn geboortegrond. Omdat hij en zijn partner de gedachten nog even wilden laten gaan over het huis, startten ze met het aanpakken van het met bomen omringde grasland dat de tuin moest gaan worden. Deze onorthodoxe aanpak – eerst de tuin aanleggen en dan pas aan het huis beginnen – intrigeerde de andere inwoners van het dorp. Bewoonster, met een lach: “Ze dachten dat er een park kwam.” Toen de tuin klaar was, werd er een architect gevonden waar het stel een klik mee had. Uiteindelijk kwam er, mede omdat het bestemmingsplan dat dicteerde, een woning met een niet al te modern exterieur. Traditionele elementen zijn met name de rieten kap en de eikenhouten balken die onder andere zijn gebruikt als omlijsting van de voorgevel. 

Zien zwemmen doet zwemmen 

Omdat je vanaf de straat niet kunt zien hoe diep de kavel is, verwacht je mede gezien de relatief bescheiden voortuin niet per se een grote achtertuin. Des te groter is de verrassing als je tussen de garage en het huis door loopt en ziet dat je bijkans met een voetbalveld te maken hebt. In eerste instantie was het de bedoeling om het achterste deel terug te geven aan de natuur, maar toen bleek dat dit deel bij regen snel onderwater komt te staan, is er gekozen voor een zwemvijver. Bij mooi weer wordt daar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Aansluitend is het fijn opdrogen op een van de vele zitplekken die er te vinden zijn. Inclusief natuurlijk het terras, waar je onder het liviumdak heerlijk kunt genieten van de zon of schaduw, het uitzicht over de tuin én de activiteit in het aangrenzende koikarperbassin. Bewoner: “Die voegt voor ons echt een dimensie toe aan het buitengebeuren.” 


Leefruimte

Kozijnen, genieten, Perfect View Windows

Alle leveranciers van de leefruimte

Installatie Loxone Smart Home

Nextivate

Gietvloer

Indigo Floor

Keuken

Jansen Totaal Wonen

Natuursteen

Grillo Natuursteen

Haard

Home Garden Shop

Houten vloer

Parket Exquisit

Lokaal en knus 

Wie het huis door de achterdeur betreedt, komt via de bijkeuken in de luxe uitgevoerde keuken. Alles wat je hier en in de rest van het huis aantreft, is zoveel mogelijk lokaal betrokken. Dat geldt dus bijvoorbeeld ook voor het kwartsietblad op het kookeiland en de op maat gemaakte kasten. Verder vinden we hier onder andere een wijnkoelkast, warmhoudlade en kookplaat met geïntegreerde afzuiging. De weg vervolgend over de PU-gietvloer kom je in de ruime eetkamer met de door Perfect View Windows gerealiseerde schuifpui. Het contrast met de knusse woonkamer, die je bereikt via twee eveneens door Perfect View Windows verzorgde stalen taatsdeuren, wordt benadrukt doordat er in deze laatste ruimte visgraatparket ligt. Ook het aangrenzende kantoor doet gezellig aan, onder andere door het gebruik van opvallend behang dat een soort voorproefje van de tuin geeft. Spelen met de sfeer door middel van muurbedekking en kunstwerken is sowieso wel iets dat je aan de bewoners van dit huis over kunt laten. 

 


Bovenverdieping

Kozijnen, genieten, Perfect View Windows

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Trap

Strakk

Sauna

Liberty Wellness
Kozijnen, genieten, Perfect View Windows

Kosten noch moeite 

Bij het bedenken van de bovenverdieping stonden de bewoners voor een aantal dilemma’s. Met vijf kinderen die niet (de hele tijd) thuis wonen maar er wel vaak zijn, was de eerste vraag: voor hoeveel slaapkamers gaan we? Uiteindelijk zijn het er twee geworden. Bewoonster: “Uiteindelijk wil je niet dat het halve huis uit logeerkamers bestaat. En er liggen genoeg extra matrassen op de zolder om het aantal slaapplekken op te hogen.” De twee identieke slaapkamers hebben een eigen toilet en badkamer. De Finse sauna met infraroodpanelen – het tweede dilemma was: waar moet de sauna komen? – bevindt zich in de andere badkamer, en suite bij de masterbedroom. Net als in de keuken vindt men hier het een en ander aan natuursteen, zoals de dubbele wastafel. Dat er kosten noch moeite gespaard zijn om het huis helemaal ‘af’ te maken, blijkt wel uit het feit dat zelfs het raam van de eveneens op deze verdieping gelegen waskamer voorzien is van liviumpanelen. 

Editor: Media Team

Datum: 29-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Bert Keurentjes

Fotografie: Wesley Bergen