Techniek en vormgeving op het hoogste niveau samengebracht

Barry Broekhuijse Bouwkunst

Dit appartement in Scheveningen ligt aan de Noordzeekust naast het Kurhaus met een uniek uitzicht op zee, lucht, strand en de bekende Pier. Het is een tweede woning die door architect Barry Broekhuijse in goed overleg met de opdrachtgevers grondig werd verbouwd, vernieuwd en ingericht. Het resultaat is een gastvrij, kindvriendelijk, licht en ruim appartement met een onbetaalbaar panorama.


Benedenverdieping

Appartement, penthouse, Barry Broekhuijse Bouwkunst

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Wandbekleding

I’M Behangen

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Rust in een bruisende omgeving

Barry kende de opdrachtgevers door eerdere verbouwingen. Het penthouse werd in 2022 gekocht als vakantiewoning voor de familie en een gastvrije plek voor vrienden. Een omgeving waarin ze van elkaar kunnen genieten en waarin ze het drukke dagelijkse bestaan achter zich kunnen laten. Intimiteit en rust midden in het bruisende Scheveningen. Het appartement bestaat uit twee bouwlagen. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met en-suitebadkamers, op de bovenste verdieping zijn de woonkamer, leefkeuken en een multifunctionele ruimte gesitueerd. Er zijn twee ruime terrassen aan de voor- en achterzijde. Barry: “De inrichting was gedateerd en daarom is het appartement casco gestript. Daarbij hebben we wel voor wat uitdagingen gestaan doordat je werkt met hijskranen in een drukke omgeving waarin het leven gewoon doorgaat. Dat vergt een strakke planning. We moesten zelfs op het weer letten. Een levering van nieuwe gevelpuien kon een keer niet doorgaan vanwege harde wind.

Verticaliteit toevoegen

Op de vloer van de entree ligt, net als in het overgrote deel van het appartement pvc-visgraat van licht gerookt eiken. Geluiddempend en onderhoudsvriendelijk vanwege het strandzand dat naar binnen wordt gelopen. De witte trap herbergt verschillende kasten. De wand naast de trap is bekleed met decoratief plaatmateriaal van DecoLengno. Barry: “De plafonds zijn redelijk laag. Door de nadruk te leggen op zo’n verticaal element van twee verdiepingen ontstaan er ruimte en hoogte.” Toilet en badkamers hebben een achterwand van neolith in een kleur die geheel in de sfeer dicht bij die van schelpen komt. De grote slaapkamer is uitgevoerd in de sfeer van een luxehotel met veel bergruimte die heel slim achter het bed is geplaatst. Het slanke bureautje van Nilson is een mooi voorbeeld van Dutch design. Opdrachtgeefster. “De raambekledingis licht zandkleurig. De inbetweens hebben een grove structuur zodat het licht goed binnenkomt, de overgordijnen zijn verloursachtig. Om de lichte slaapkamer wat power te geven hebben we gekozen voor warme kleuren en anodic bronze en browntinten. De poederlak in deze gave kleuren komt terug in verschillende interieuritems in huis.”


Bovenverdieping

Appartement, penthouse, Barry Broekhuijse Bouwkunst

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douche beglazing

De Glazen Swaan B.V.

Achterwand bed

I’M Meubel

Over verbinding en uitzicht

Zodra je de trap op loopt, word je getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op zee. Volgens de bewoners een van de redenen dat ze dit penthouse hebben gekocht. Héél begrijpelijk, het is echt schitterend. In de gezellige leefkeuken staat een lange eettafel annex kook- en watereiland. Het blad is wederom van neolith. Keramiek dat ze ook wel het materiaal van de toekomst noemen omdat het hitte- kras- en vlekbestendig is en uitermate geschikt voor een moderne inrichting. De kasten in de keuken zijn strak en greeploos uitgevoerd. De goudkleurige glimmende hanglampen vormen een mooi contrast met de matte uitstraling van de tafel. Opdrachtgeefster: “Doordat het kookgedeelte doorloopt in de tafel, blijf je met elkaar incontact wanneer je staat te koken. Met je kinderen maar ook met vrienden die op bezoek komen. Het is absoluut hét centrale punt van het huis.” En wijzend op het op maat gemaakte designwaardige wijnrek: “Ja, wij houden inderdaad van champagne.”

Aaibaar en vriendelijk

Het zitgedeelte heeft een ingetogen houthaard met daarnaast een op maat gemaakte houten, gedeeltelijk open kast. Handig om speelgoed in op te bergen, maar ze biedt ook ruimte voor decoratie. De lichte hoekbank van geweven bouclé heeft een zachte, aaibare structuur. Hij is knus om de haard geplaatst. De salontafeltjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer en staal. De glazen schuifdeuren op deze verdieping hebben allemaal een subtiele vak indeling wat zorgt voor een mooi ritme. In de multifunctionele ruimte staat een bedbank die ook als logeerbed kan dienen. Omdat deze ruimte met schuifwanden kan worden afgesloten, is het een perfecte plek waar gasten in alle privacy kunnen slapen en waar kinderen heerlijk kunnen chillen. Opdrachtgeefster: “De samenwerking met Barry was voortreffelijk. Mijn man en ik zijn elkaars tegenpolen en Barry luisterde naar ons allebei. Vervolgens kwam hij met voorstellen en oplossingen waar we allebei blij mee waren. Technisch gezien weet hij absoluut waar hij het over heeft, daarnaast is hij praktisch, functioneel, maar vooral ook heel sociaal vaardig.”

Editor: Media team

Datum: 27-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Rene Gonkel