Terrasoverkapping, Inspiratie, Tuin inspiratie, Exterieur, Tuinen, Terras, Villa

Tuin inspiratie met exclusieve terrasoverkapping | Lab32 Architecten

Het exterieur is een belangrijk onderdeel van een woning, het draagt de algemeen heersende sfeer uit en geeft een eerste indruk. Het hele jaar door wordt deze buitenzijde blootgesteld aan weer en wind, waardoor het belangrijk is om het goed te onderhouden. Is jouw exterieur ook toe aan een opknapbeurt en heb je inspiratie nodig of ben je gewoon op zoek naar ideeën? The Art of Living licht het exterieur van een prachtige villa uit, welke een bijzondere terrasoverkapping heeft.

Prachtige raampartijen

Het exterieur van deze villa is opgebouwd uit lijnen. Door de kubistische bouw zijn er verschillende zichtlijnen ontstaan, maar ook scherpe lijnen in de architectuur. De hoekige vormen van de woning zijn in wit uitgevoerd en daarnaast zijn de kozijnen zwart van kleur. Deze twee kleuren worden afgewisseld met meerdere shutters in bruintinten. De combinatie hiervan maakt het een modern en stijlvol geheel en zorgt voor een prachtig contrast. De raampartijen zijn tevens niet alleen aan de zijdes van de woning geplaatst, maar ook het dak van de hal is volledig van glas. Doordat het grote glasoppervlakte driedubbel geïsoleerd is en ventilatoren de overtallige warmte wegzuigen, is er geen sprake van oververhitting in de woning. Door het vele glaswerk oogt de woning ook heel ruimtelijk en vormt het een geheel met de omliggende tuin, hierdoor ontstaat er een open en sfeervol geheel.

Terrasoverkapping, Inspiratie, Tuin inspiratie, Exterieur, Tuinen, Terras, Villa

Exclusieve terrasoverkapping

De tuin sluit prachtig aan bij het overige exterieur en is ingericht met meerdere zitmogelijkheden. Eén daarvan heeft een exclusieve terrasoverkapping, welke een verlengstuk is van de woning. Het plafond van de begane grond loopt hierbij namelijk door naar buiten, daardoor is het in de tuin nuttig als unieke tuinkamer. Onder deze veranda is een zithoek gerealiseerd, met een schitterende open haard. De haard is aan het plafond gemaakt, waardoor het ruimtelijk effect hier ook terugkomt. Verder zijn de vijver, een loungehoek en een groot grasveld nog prachtige onderdelen van deze bijzondere tuin.

Terrasoverkapping, Inspiratie, Tuin inspiratie, Exterieur, Tuinen, Terras, Villa

Terrasoverkapping, Inspiratie, Tuin inspiratie, Exterieur, Tuinen, Terras, Villa

 

Benieuwd naar de volledige villa?
Neem dan vooral een kijkje bij dit exclusieve project.

___

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Jaro van Meerten