Terugdringen van energieverbruik met de Starline warmtepomp

Starline

De laatste zomerdagen zijn helaas ook alweer bijna voorbij, maar laten we hopen dat de fijne temperaturen nog een tijdje aanhouden. Ben je toch nog niet helemaal klaar met het zwemseizoen? Dan is een Starline warmtepomp zeker het overwegen waard. Deze pomp zorgt er namelijk voor dat het water van het zwembad het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. Door de full inventer techniek is deze pomp zeer efficiënt. Zo geniet je van minimaal energieverbruik, ook wanneer de zon het laat afweten. Deze Starline warmtepomp genereert warmer water met minder vermogen dankzij hoogwaardige componenten en een doorontwikkelde techniek. Bovendien is de pomp beter voor het milieu door een lagere C02 uitstoot in verhouding met andere technieken.  

De Frequentiepomp 

Deze warmtepomp is goed te combineren met de SHC-frequentiepomp van Starline. De frequentiepomp beschikt over slimme filtratie, dat betekent dat de pomp na drie minuten automatisch terugschakelt naar een lager toerental. Zo wordt wederom het energieverbruik teruggedrongen. Wanneer het zwembad niet in gebruik is valt de pomp terug in het laagste voorgeprogrammeerde toerental. De twee pompen samen zorgen dan ook voor veel energiebesparing. De warmtepomp zelf genereert namelijk bijna zeven keer zoveel warmte dan de elektriciteit die de pomp nodig heeft om te functioneren. Het is dan ook alvast een mooie investering voor de volgende zomer.  

Energiebesparende mogelijkheden 

Ook op andere manieren is het energieverbruik van een Starline zwembad terug te dringen. De wanden van een Starline Monoblock bevatten bijvoorbeeld een isolerende laag waardoor de warmte van het zwembadwater niet verloren gaat. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een Roldeck afdekking van Starline. Door dit over het zwembad te plaatsen wanneer het niet in gebruik is, kan warmte niet ontsnappen aan het oppervlak. Kies je voor de Solar variant dan nemen de lamellen ook nog warmte van de zon op, wat ze vervolgens afgeven aan het zwembadwater.  

Editor: Media team

Datum: 17-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Starline