The Dutch Wave

The Dutch Wave is een jong bureau van creatievelingen die hun sporen in tuinontwerp hebben verdiend. Wat ze maken: natuurinclusieve tuinen op basis van het biophilic-principe. Alhoewel deze omschrijving een hoog geitenwollensokken-gehalte doet vermoeden, is het omgekeerde waar: The Dutch Wave ontwerpt gave projecten voor stoere klanten. Stoer omdat de natuur de baas blijft.

Informatie over The Dutch Wave


The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
The Dutch Wave
previous arrow
next arrow

The Dutch Wave staat voor ‘design inspired by nature’. In een traditionele ontwerpfase koopt men een kavel, tekent daarop een gebouw en in de laatste fase ontwerpt men het groen eromheen. The Dutch Wave ontwerpt vanuit het landschap, een heel andere manier van denken. Als je vanuit het landschap ontwerpt dan ontstaan de meest vette projecten. Het groen is dan in synergie met het gebouw. Mensen vragen soms zelfs om te helpen om een kavel uit te zoeken. Het is belangrijk dat tuinontwerpers vroeg aan tafel zitten.

Omgeving

Leidend is de natuur, maar ook de historie van een locatie. Idealiter omarmt het gebouw zijn omgeving, in plaats van andersom. Bijzondere elementen krijgen een centrale plek. Het levert keer op keer unieke projecten op. The Dutch Wave werkt zoveel mogelijk met regionale beplanting en ziet samenwerking met andere partijen als essentieel. “Het is heel belangrijk dat de juiste man op het juiste project staat. In onze branche moet meer samengewerkt worden. Wij zoeken deze samenwerking graag op.”

Ontspannend groen

Met de principes van ‘Biophilic Design’ kunnen we op wetenschappelijke wijze groen toepassen. Oftewel: dat wat mensen aantoonbaar goed doet en rustgevend werkt. Dit kan thuis maar ook in kantoorgebouwen, en zowel binnen als buiten. “De natuur bindt ons allemaal, waar je ook vandaan komt. Wij worden rustig in een natuurlijke omgeving. Groen is de belangrijkste factor in onze ontwerpen, en dan zoveel mogelijk groen dat er thuishoort. Zo ook natuurlijke materialen.”

Bij interesse in een uniek groenproject ‘inspired by nature’, óf in een samenwerking om dit te realiseren, kunt u contact opnemen met The Dutch Wave.