Thuisbioscoop in voormalig industriepand

Pascal François

Wie de buitenkant van deze unieke woning voor het eerst ziet, zal zich waarschijnlijk moeilijk een voorstelling kunnen maken van hetgeen zich achter de imposante voorgevel afspeelt. Het indrukwekkende gebouw, dat vroeger een industriële functie had, herbergt een eigen wereld, waarin de historie is vermengd met een bijzonder en eigentijds concept van wonen. Een klein tipje van de sluier; een thuisbioscoop.  Welkom in een van de grootste verrassingen van Oost-Vlaanderen! 


Leefruimte

Thuisbioscoop, Pascal François, industriepand, The Art of Living

L-vormige leefruimte

Het ontwerp speelt op bijzondere wijze in op de tegenstelling tussen de twee woonetages. Om in de grote ruimte toch een gevoel van intimiteit te creëren, ontwierp de architect een donkere box. Hierin zit een prachtige homecinema verborgen, alsmede een ruimte voor alle techniek. Aan de buitenkant doet het element dienst als achterwand van de luxe leefkeuken. Door het plaatsen van de box bleef een fijne L-vormige leefruimte over, die met veel smaak is aangekleed.  


Benedenverdieping

Thuisbioscoop, Pascal François, industriepand, The Art of Living

Verrassingen 

Via een imposante deur en schitterend trappenhuis is de benedenverdieping bereikbaar, waar alle slaap- en badruimtes zijn gelegen. Door op de juiste plekken dakramen en indirecte verlichting aan te brengen, heeft ook deze etage een aangename sfeer gekregen. Ook de badkamer bij de mainsuite is spectaculair: uit een van de dakramen is middels een gecreëerde douche het idee van een waterval nagebootst. In combinatie met de stoere betonmuren en de speelse patio’s is een prachtige dynamiek ontstaan. Een laatste verrassing bevindt zich in de bakstenen muur, waarin de toegang tot een privé-parking is gemaakt. De woning biedt de huidige eigenaren daardoor alles om zich heerlijk in hun cocon terug te kunnen trekken, zonder de connectie met de buitenomgeving te verliezen 

Editor: Media team

Datum: 04-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: German Bourgeat