Tien redenen voor het kopen van een vakantiewoning op een resort

Second Home Invest

Een tweede woning is voor veel mensen een grote wens. Hoe heerlijk is het immers om te genieten van jouw eigen vakantiewoning? Zeker als dat in een land is met een fijn klimaat en voorzieningen zoals Spanje of Portugal. En als je deze woning ook kunt verhuren is het een extra interessante investering. Behoor je tot de kopers die een woning ambiëren in het luxere segment, dan is de kans groot dat je een zorgeloos bezit wilt.  

Zorgeloos vakantiewoningbezit 

In die zorgeloosheid zit hem echter vaak de crux: hoe kom je aan een woning bij een betrouwbare aanbieder die doet wat hij belooft en jouw woning op een kwalitatief hoogwaardige wijze bouwt, binnen afzienbare termijn? Hoe zorg je ervoor dat beheer en onderhoud goed zijn geregeld? Als je bij jouw vakantiewoning aankomt, wil je je niet hoeven te bekommeren om het onderhoud van jouw woning, de begroeiing in de tuin en de kwaliteit van het zwembadwater. Bovendien wil je ervan op aan kunnen dat jouw bezit veilig is als er niemand aanwezig is. 

Betrouwbare partner 

Het antwoord op die vragen ligt bij een professionele partij die jou uitstekend kan begeleiden en adviseren: Second Home Invest. Zij bemiddelen vanuit Nederland voor particulieren bij de aankoop van exclusieve, luxe nieuwbouwwoningen op buitenlandse resorts bij betrouwbare partners. Daarvoor selecteren ze al ruim tien jaar woningen die op schitterende resorts liggen, zijn voorzien van vijfsterrenvoorzieningen en afkomstig zijn van betrouwbare projectontwikkelaars waar een langdurige samenwerking mee is. Dat Second Home Invest specifiek bemiddelt voor resorts is een bewuste keuze: zo kunnen zij woningbezitters namelijk helpen aan een daadwerkelijk zorgeloos vakantiewoningbezit.  

Top 10 redenen resort 

Voor kopers die willen investeren en genieten van hun vakantiewoning, heeft de aankoop op een resort veel voordelen ten opzichte van de aankoop van een solitaire woning in bijvoorbeeld een dorpje. Second Home Invest ziet een tiental voorname redenen voor hun klanten om een vakantiewoning aan te schaffen op een resort:  

  1. Schitterende aangelegde omgeving; 
  2. Alle voorzieningen binnen handbereik; 
  3. Genieten van sociale activiteiten; 
  4. Sportfaciliteiten van topklasse; 
  5. Vertrouwen op een veilige omgeving; 
  6. Hoogwaardig afgewerkte woningen; 
  7. Centraal geregeld beheer, onderhoud en schoonmaak; 
  8. Groot verhuurpotentieel; 
  9. Kwaliteitsborging door huishoudelijke regels; 
  10. Waardevaste investering. 

Top tien toegelicht 

Behoorlijk wat voordelen dus, maar wat houden ze nu precies in? Op een resort straalt de prachtig aangelegde omgeving een serene rust uit. De golfbanen op resorts worden doorgaans uitstekend onderhouden net als de gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen zoals pleinen en zwembaden en het gemeenschappelijke groen. De voorzieningen zijn op resorts, zeker op vijfsterrenresort, van hoog niveau en bestaan vaak naast de meer basale voorzieningen zoals restaurants ook uit wellness-, fitness- en kinderclubs. In de meeste resorts worden het hele jaar door sociale activiteiten georganiseerd zoals sportactiviteiten en excursies. Vooral als je permanent of semi-permanent verhuist doe je zo veel sociale contacten op. Het aanbod van sportfaciliteiten zoals golf, tennis, voetbal, zwemmen, duiken en zeilen is op resorts vaak omvangrijk en van topklasse.  

Resorts bieden bovendien vaak zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen, zodat jouw woning, ook als er een tijdje niemand verblijft, toch veilig is. Een ander voordeel van exclusieve resorts zijn het beheer, onderhoud en de schoonmaak die je er kunt laten regelen. En wil je jouw woning verhuren, dan biedt een resort veel mogelijkheden dankzij de vele voorzieningen en gunstige ligging. Om een resort leefbaar te houden gelden er doorgaans huishoudelijke regels voor huiseigenaren over wat wel en niet mag; zo blijft de uitstraling van een resort gewaarborgd. En ten slotte is investeren in een vakantiewoning op een luxe resort de moeite omdat er altijd vraag zal zijn naar een goed onderhouden vakantiewoning op dergelijke resorts. 

De volgende stap 

Is een exclusieve vakantiewoning op een resort en een zorgeloze oriëntatie en investering wellicht iets voor jou? Neem dan contact op met Second Home Invest. Klanten worden tijdens het hele aankoopproces persoonlijk begeleid: van het eerste oriënterende gesprek over de aankoop van een woning op een resort, tot aan de bezichtiging van het project in het buitenland en de daadwerkelijke aankoop. Zij ondersteunen ook bij de notariële afwikkeling en de oplevering en brengen je eventueel in contact met de juiste experts zoals fiscalisten en advocaten. Meer informatie: www.secondhome-invest.com 

Editor: Media Team

Datum: 20-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Second Home Invest