Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Tijdloos design | Daniels Openhaarden

 Een uniek, landelijk en bosrijk stukje Rotterdam aan de Ringvaart zorgt voor luxe wonen op de meest geliefde locatie van de wereldstad. Wie deze exclusieve woning binnenstapt, wordt verrast. Toparchitectuur, zowel in exterieur als interieur naar een ontwerp van MdL Architecten Rotterdam. Een zee aan ruimte, verrassende zichtlijnen in tijdloos design. De sculpturale vormgeving van deze rietgedekte villa is elegant en ingetogen en sluit naadloos aan op het landelijke karakter van de omgeving, terwijl het bruisende centrum van de havenstad vlakbij is.

Open haarden: Daniëls Openhaarden. Meubels en inrichting: Van der Donk Interieur.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Keuken (merk): Siematic Nederland B.V. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keuken – volledige realisatie: ASWA Keukens.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Open haarden: Daniëls Openhaarden. Verlichting: Internova Professional Lighting. Meubels en inrichting: Van der Donk Interieur.

Lederen haardbekleding: Alphenberg Leather.

 

Verbinding door exclusief maatwerk

Deze nieuwe, duurzame villa is uitgevoerd in metselwerk en een apart vormgegeven rieten kap. Met de gekozen materialen en kleuren is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de landelijke locatie. “Modern en tijdloos is hierbij als uitgangspunt genomen”, benadrukt de architect. Het familiehuis met stijlvolle grandeur past onmiskenbaar bij het lijnvormige landschap met vele lanen en knotwilgen. Zowel het in- als exterieur is geheel op de wensen en de leefwijze van de eigenaren afgestemd. Vanuit de fraaie hal valt direct bij binnenkomst in de luxe villa de enorme lichtinval op door de grote vide. De stalen taatsdeuren, ramen en scheidingswanden met veel glas versterken dit, creëren openheid en zorgen tegelijk voor diverse gescheiden ruimtes.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Bad: RIHO International. Natuursteen: Revy Stone.

Badkamer – volledige realisatie: Stone Company Projects.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Glazen schuifpui: Metalura. Tuinmeubelen (merk): Royal Botania. Open haarden: Daniëls Openhaarden.

 

Klassiek + modern = tijdloos design

Als hoofdkleur in het interieur is voor antracietgrijs gekozen en op alle verdiepingen doorgetrokken. Kleurrijk is de afwisseling in oranje en goudkleurige tinten van smaakvolle kunst en woonaccessoires. De bijzondere verlichting, zoals de getrapte, goudkleurige hanglamp De Melt van Tom Dixon maakt indruk. Het moderne design zorgt voor een mooie weerschijn op de klassieker, de leren Vitra Eames-loungechair met bijpassende hocker. De parketvloer, de gangen en trappen naar de etages zijn van licht eikenhout en zorgen voor strakke zichtlijnen, waardoor de looproutes als vanzelf in elkaar overlopen.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Jacuzzi en vlonder: Aqua Vivenda.

Gevelstenen: Vandersanden. Terrasoverkapping en glazen schuifwanden: Vitrona.

Fotografie: Peter Baas. Architect: MdL Architecten. Tuinmeubelen: Jos de Groot Terrasadvies. Tuinarchitect: Erik van Gelder Tuinmontwerp.

Tijdloos design | Daniels openhaarden, the art of living

Fotografie: Peter Baas

 

Overweldigend chic

De in antraciet uitgevoerde, moderne maatwerkwoonkeuken is aan de lange zijde van de woning geplaatst met uitzicht op de voor- en zijtuin. De plafondhoge wandkasten zijn voorzien van alle denkbare Miele inbouwapparatuur in fraai matzwart met rvs. De kookplaat heeft een geïntegreerde kookveldafzuiging en uiteraard ontbreken een fijne apothekerskast en wijnklimaatkast niet. Het vrijstaande keukenelement met barstoelen wordt omsloten door een overweldigend chique zwart natuurstenen aanrechtblad met zilveren ader. De open keukenruimte wordt met een verlaagd plafond met inbouwspots en ledverlichting gemarkeerd.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ingrid Dercksen, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Hans Gorter
Fotografie avondfoto’s: Peter Baas

____
Meer projecten zien van Daniels Openhaarden?