tijdloos interieur, robert kolenik, pastel, zacht

Tijdloos interieur door duurzaamheid en luxe| Robert Kolenik

Het leefgedeelte moest ruimte bieden aan een groots gezelschap. Om dit te realiseren, is de indeling op de schop genomen en helemaal afgestemd op de levensstijl van de bewoners. Nu vormt de keuken het hart van de woning en is het tegelijkertijd een prachtige verbinding tussen de zitkamer en de eetkamer. Voor de optimalisatie van deze verbinding is de haard zo gesitueerd dat er vanuit elke ruimte zicht op is. Dat zorgt ervoor dat je vanuit alle hoeken van de warmte en sfeer kunt genieten. Het eindresultaat is een tijdloos interieur.

Robert Kolenik is de naam achter het ontwerp van dit indrukwekkende interieur. De Minotti meubelen zijn afkomstig van Noort Interieur.

Riant en bijzonder

De keuken is riant én bijzonder. Het keukenblad is namelijk niet zomaar een keukenblad van een materiaal wat we zouden verwachten. Het is samengesteld uit gerecycled zonnepaneelglas. De muren zijn voorzien van een bijzondere kleur om een mooi decor te creëren voor de verschillende kunststukken. Het is een kleur die rust uitstraalt, maar in ieder licht anders lijkt. Zo blijft het op ieder moment van de dag een interessant aanzicht en vormt het een subliem decor voor de kunst.

tijdloos interieur, robert kolenik, pastel, zacht

tijdloos interieur, robert kolenik, pastel, zacht

tijdloos interieur, robert kolenik, pastel, zacht

Een bijzondere verschijning

De bewoners wensten een inloopkast voor hun kleding. De U-vormige kast is tijdloos en een bijzondere verschijning. Ook hier is de aankleding tot in detail uitgewerkt. De sierlijke kroonluchter maakt het geheel helemaal af en geeft deze ruimte een ultieme luxe uitstraling. De kasten zijn van Nederlandse bodem én zijn samengesteld uit 100% gerecyclede materialen.

 

Optimale ambiance

In de slaapkamer vind je ook een bureautje waar de man des huizes zich even kan terugtrekken als hij wat werk moet doen. Voor een optimale ambiance is zowel in de slaapkamer als in de rest van het huis met uiterste precisie naar de detaillering van het interieur gekeken. Ook is er  gezorgd voor een tijdloos interieur. Zo zie je dat de wanden zijn bekleed met een prachtig zijden behang. Dit zorgt voor een uiterst luxueuze uitstraling. Hoe langer je kijkt naar een ruimte, hoe meer je ziet en ervaart.

robert kolenik, pastel, zacht

Alle bedden zijn geleverd door Bröring Slaapcomfort uit Amsterdam.

In de badkamer, gerealiseerd door Hubbers Interieurs, zorgt stucwerk van Ten Napel voor een superstrak eindresultaat.

Een eigen paleisje

De kinderkamer is een kamer waar menig kind van droomt, een eigen paleisje. Bij binnenkomst word je gelijk verrast door de vormgeving van het bed, als een ‘eigen huisje’. De sterrenhemel boven het bed is met precisie tot in detail uitgewerkt. Verschillende sterrenbeelden, zoals Grote Beer, zijn terug te vinden in de sprankelende sterrenhemel.
Via het trapje achter het bed betreed je het speeldomein. Een plekje waar de kinderen heerlijk en ongestoord kunnen spelen, knutselen of zichzelf kunnen terugtrekken.tijdloos interieur, robert kolenik, pastel, zacht

 robert kolenik, pastel, zacht

Het dakterras

De hoogte in! Tijd voor het dakterras. Het dakterras is ingedeeld als een tweede leefruimte. Zo is er niet alleen plaats gemaakt voor een lounge, maar ook voor een buitenkeuken en een buitenbios. Ook hier is de duurzame insteek niet vergeten. Met de plaatsing van een bijenkast kunnen de bijen vanuit het aangrenzende park terecht op dit mooie plekje. Het is een plek waar het ultieme woongenot elke dag herbeleefd kan worden.

Het dakterras is als het ware een tweede leefruimte en is aangekleed met buitenmeubelen van Borek.

 

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Rene van Dongen

___

Meer projecten bekijken van Robert Kolenik?