Tijdloze schoonheid voor verrassende villa

Joanne Schilder Interior Design

Vanbuiten oogt de woning ruim en gemoderniseerd met het witte stucwerk en de houten gevelbekleding, maar dat deze woning vanbinnen ook zo royaal en eigentijds is, zie je aan de buitenzijde bij lange na niet. Als je de woning binnenkomt, zie je direct dat er veel aandacht is besteed aan het tijdloze interieur met z’n consequent toegepaste schitterende materialen, strakke meubelmaatwerk en elegante kleurenpalet. De entree vertegenwoordigt wat uitstraling betreft de rest van de woning: de zandkleurige keramische tegel ligt op meerdere plekken in de woningen, het donkere maatwerkinterieur van de garderobe komt bijvoorbeeld ook op de bovenste etage terug, de wanden, plafonds en plinten zijn net als de meeste ruimtes in huis in dezelfde beige tint uitgevoerd en het eikenhout dat voor de trap is gebruikt, ligt ook in de woonkamer, maar dan als parket in een Hongaarse punt. In het luxe toilet oogt de keramische wandplaat nagenoeg hetzelfde als hetzelfde als de marmersoort arabescato orobico van het wastafelmeubel. Ook deze beide materialen zien we in andere ruimtes terug. 


Benedenverdieping

Interieur, Tijdloos interieur, Joanne Schilder Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Wandbekleding

Dutch Walltextile Co.

Kokendwaterkraan

Quooker

Ontspannen in Weelde 2.0
Er zijn twee ingangen naar de woonkamer: via de keuken en de garage. De keuken staat in open verbinding met de eetkamer en de woonkamer: drie functies die door Joanne feitelijk in een grote L-vormige ruimte zijn geplaatst. De woonkamer wordt optisch gescheiden door een fraaie blikvanger bestaande uit een grotendeels open kast en een bio- ethanolhaard. Joanne: “In deze roomdivider zit een bouwkundige pilaar verborgen die we niet konden weghalen. Op deze manier hebben we een mooie oplossing kunnen creëren en de zithoek en de eettafel ieder een logische plek gegeven. Het leukste van mijn werk vind ik om een indeling te maken die iemand zelf echt niet zou bedenken; een indeling die op alle fronten klopt en bij zowel het huis als de klant perfect past. Ontwerpen van interieurs en alles wat daarbij komt kijken vind ik het leukste werk dat er is.” De luxe uitgevoerde bank kijkt uit op de roomdivider, heeft aan de tuinzijde veel daglicht en aan de andere zijde een wandkast met een verlichte achterwand van doorzichtig pyrasied, kastfronten van fineer van gerookt eucalyptushout en open metalen vakken met een chique bronzen coating. De televisie in de wandkast wordt omlijst door geluidsboxen die zijn verborgen achter luxe stoffen bekleding. Op de vloer ligt een eikenhouten vloer in Hongaarse punt tot aan de tegelvloer in de keuken. 

 

Riant en gezellig zitten
Via de brons gespoten metalen taatsdeur, waarbij Joanne zich voor de vormgeving liet inspireren door het design van de dichte deuren, kom je in de keuken. “De keuken heb ik ontworpen met een kook-/spoeleiland van ruim vier meter lengte met plek voor vier barkrukken rondom de kookplaat. Hier wordt in de dagelijkse praktijk veel gezeten.” Joanne ontwierp het werkblad met arabascatoorobico marmer; de kastfronten hebben dezelfde bronzen coating als de kasten in de woonkamer. Achter de het kookeiland is een kastenwand van fineer van gerookt eucalyptushout met daarin een koffienis omlijst door marmer. Boven het kookeiland hangen vijf lampen als onderdeel van het verlichtingsplan dat Joanne maakte voor de woning, inclusief het bijbehorende technische plan. In het verlengde van de kastenwand, links van de entree, is een wijnklimaatkast geplaatst. Daarboven is een aircovoorziening verborgen achter een uitklapbaar en door Joanne ontworpen designrooster van hetzelfde materiaal als de keukenkasten. 


Bovenverdieping

Interieur, Tijdloos interieur, Joanne Schilder Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Wegdromen in een prachtige privévleugel
Op de bovenste etage bevinden zich vier kamers waarvan drie slaapkamers met badkamer. De mainsuite van de eigenaar is onderdeel van de aanbouw van de woning die boven op de nieuwe garage met kantoor is geplaatst. Het eerste gedeelte bestaat uit een walk-in-closet met in het midden een lage ladekast met verlicht pyrasied met een subtiele structuur. Voorbij de walk-in-closet is een grote badkamer met aan vrijstaand bad en een douchecabine met twee stortdouches. Het frame van de glazen douchedeur is stijlvol afgewerkt met een bronzen tint, passend bij de rest van het interieur met z’n natuurlijke tinten. Het paradepaardje in de badkamer is het symmetrisch ontworpen badkamermeubel met marmer. Voorbij dit meubel kom je in de slaapkamer waar de plafondhoge achterwand van stof achter het bed is gecombineerd met verlicht pyrasied. 

 

Een stads appartement op zich
Vanuit de huiskamer kijk je door het rookglas van de garagedeur naar de vintage Porsche. Als je zo’n auto hebt, kun je er maar beter continu van genieten, moet de eigenaar gedacht hebben. “Het idee was eigenlijk om een grotere glazen wand te plaatsen voor een nog beter uitzicht, maar dat werd een veel grotere operatie”, lacht Joanne. Aan de achterkant van de garage, waar ook nog plek is voor ontspanning in de vorm een tafeltennistafel en een boksbal, loop je naar het thuiswerkkantoor, waar ook een luxe uitgevoerde badkamer is te vinden in de stijl van de andere badkamers. Het kantoor biedt niet alleen plek aan een bureau maar ook aan een zithoek. Beide baden in het daglicht van de grote glazen pui en hebben uitzicht op de tuin. En daarmee is de stadse villa meer dan compleet! 

Editor: Media team

Datum: 09-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Veerle Verheijen