Slider3
Slider2
Slider4
Slider5
Slider6
previous arrow
next arrow

Klassieker voor de toekomst | Heart for Gardens

De tuin klopt vanuit iedere hoek

Architectenbureau Silver Wonen uit Hengelo bouwde in samenwerking met Bouwbedrijf Morren in de provincie Utrecht een woning met een statement. Hieromheen creëerde Heart for Gardens een prachtige tuin. Een klassieker voor de toekomst.

Het Woudenbergse tuiniersbedrijf heeft een herkenbare ontwerpstijl waarbij tijdloos design met precieze aandacht voor detail wordt ingevuld met minimalistische architectuur, eenduidige beplanting en unieke, persoonlijke eyecatchers.

Optimale balans

Waar een tuin normaliter met zichtlijnen vanuit binnen naar buiten wordt getekend, is het bijzondere in dit geval dat de tuin vanuit iedere hoek moet kloppen omdat je eromheen kunt lopen en zelfs varen.  Zichtlijnen van 360° dus, waarbij er verschillende belevingen ontstaan terwijl het totale plaatje kloppend blijft. Een knap staaltje werk van Heart for Gardens. Er is een optimale balans tussen zien en gezien worden. Enerzijds moet er zicht zijn op de eindeloze plas, anderzijds moet er voldoende afscherming zijn naar buiten toe.


“Er is een optimale balans tussen zien en gezien worden”


Holleman buitenparket leverde het hout voor de vlonder.

Blik op oneindig
De omgeving wordt verbonden met het perceel. Het tweede eiland vormt daarbij een extra dimensie en dient als schakel tussen tuin en omgeving. Bij een grote tuin als deze is het essentieel dat de tuin niet ophoudt bij het eerste object wat men ziet, maar dat het blikveld wordt doorgetrokken tot de gehele tuin en daar voorbij. Blik op oneindig. Met een uitzicht op de Stille plas en een tuin als deze, kan daar oneindig van worden genoten. Helemaal vanuit de Villeroy & Boch jacuzzi van U-Spa of de comfortabele tuinmeubels van Triniti Tom Lounge.

Heerlijk bubbelen in de jacuzzi van Villeroy & Boch en daarna douchen onder de buitendouche van Jee-O (U-Spa, Breukelen).

Het is genieten in de Triniti Tom loungemeubelen van Persoon Outdoor Living.


“De karakteristieke verticale dakkapellen zijn aan de voorzijde op horizontale wijze doorgetrokken als border”


De keramische Prima Materia tegels, zowel binnen als buiten, zijn van Kronos Ceramiche.

Het rieten dak zorgt voor een klassieke uitstraling. Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel heeft deze gerealiseerd.

De lichtinval in de woning is gemakkelijk te regelen dankzij de Ducosun Ellips lamellen van Calzo Bouwspecialiteiten.

Binnen verbonden met buiten
Er is niet alleen rekening gehouden met de omgeving, de tuin past ook perfect bij de woning. Binnen is als het ware verbonden met buiten. Er is veel aandacht besteedt aan het design van de woning. Zo zijn de karakteristieke verticale dakkapellen aan de voorzijde op horizontale wijze doorgetrokken als border. Deze worden daartegenover gespiegeld met dezelfde horizontale borders en enorme zwarte pergola’s die als omlijsting dienen van de witte berkenbomen.

Het hout in de keuken, gerealiseerd door Ekelhoff, zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Het lichtplan in de woning is gemaakt door Delektro.

De doorkijkhaard van Van Manen Kachels & Haarden verbindt de keuken met de eethoek.

Boertjes Aluminium & Kunststof B.V. is verantwoordelijk voor de Reynaers kozijnen en Blyweert schuifpuien.

Ook in de badkamer vinden we sanitair van Jee-O (Soho kranen en bad) en Villeroy & Boch (toiletten). De installatie is gedaan door DTI. De wanden zijn afgewerkt met Beton Ciré.

Persoonlijke eyecatchers
Hier komen direct de persoonlijke eyecatchers nar voren, de berken. De witte kleur van de berken past perfect bij de woning. Aan de achterzijde van de woning, in de centrale zichtlijn, staat een enorme 4-stammige berk. Deze staat symbool voor de vier gezinsleden die vanuit het gezamenlijke huis ieder hun eigen weg gaan, maar altijd de wortels ‘thuis’ blijven houden.

Ook ’s avonds liggen de tuin en het huis er prachtig bij. Klemko zorgde voor de tuinverlichting.

Overdag of ’s avonds, het is altijd fijn in de jacuzzi van U-Spa.

 

Fotografie: Raphaël Drent

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: