• Ontwerper
  AA+ ontwerpbureau b.v.
  Berkenwouder | www.aa-plus.nl
 • Aannemer
  Bouw- en aannemingsbedrijf C. Spek
  Oudekerk aan de IJssel | www.cspekbv.nl
 • Badkamers, tegelwerk en maatwerk meubilair
  Franken afbouw & verbouw
  Hendrik-Ido-Ambacht | www.frankenafbouw.nl
 • Leverancier sanitair badkamers
  Stone Company
  Rotterdam | www.stonecompany.nl
 • Keramische tegels
  Michel Oprey & Beisterveld
  Vianen | www.mo-b.nl

Tijdloze villa met klassieke details | AA+ Ontwerpbureau

De bewoners kochten een kavel van het nieuwbouwplan. Deze woning heeft de charme van oud en het gemak van nieuw. Samen met AA+ Ontwerpbureau werden de tekeningen van hun droomhuis gemaakt. Na een soepele bouwfase van negen maanden was hun tijdloze villa af.

Zoektocht naar tijdloze villa

Na de recessie ruilde de gemeente Rotterdam de oude sportvelden, op deze plek, in voor 25 royale kavels. Het merendeel van deze kavels werd gekocht door bewoners uit de directe omgeving. En ook de bewoners van dit pand woonden in het verlengde van deze nieuwe straat. “Dit nieuwbouwplan is uniek. Het voelt dan ook alsof we de loterij hebben gewonnen, met uitzicht op de singel met hoge bomen en originele jaren ’30 woningen. We kregen de charme van oud en het gemak van nieuw.”

Het elegante hang- en sluitwerk is afkomstig van Formani.

 

Scandinavische interieurinrichting

Wanneer alles zo voortvarend verloopt, is er ook voldoende tijd om je te oriënteren op het gebied van het interieur en de verdere aankleding van het huis. De bewoners hebben affiniteit met interieurinrichting en nu konden ze dat toepassen op een geheel nieuw huis! Voor dit huis lieten ze zich met name inspireren door de Scandinavische stijl. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een oase van rust en de perfecte manier om je huis nog ruimtelijker te doen lijken. Als contrast werd gebruik gemaakt van groene planten en veel zwart-stalen details, zoals bijzettafels, die passen bij de stalen deuren in hal en tv-kamer.

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, woonkamer

Voor het interieur lieten de bewoners zich inspireren door de Scandinavische stijl met lichte kleuren, basic elementen, strakke lijnen en natuurlijke materialen.

Het stalen kozijn werd door Hogendoorn Metaalbewerking gemonteerd, inclusief de beglazing. Michel Oprey & Beisterveld uit Vianen leverde de keramische tegels.


“Het voelt alsof we de loterij hebben gewonnen met het bemachtigen van deze kavel”


Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, open leefkeuken, keuken, doorkijk haard

De samenwerking met onder andere aannemer C. Spek verliep uitermate goed. Daardoor verliep ook de bouw voorspoedig en kon dit resultaat bereikt worden.

Samenwerken is het sleutelwoord

Zowel de bewoners als AA+ Ontwerpbureau geven aan dat de bouwfase heel soepel is verlopen. De bewoners waren zeer betrokken en hadden een goede samenwerking met aannemer C. Spek. Bij bepaalde vraagstukken werd goed advies gegeven, zodat belangrijke keuzes vlot konden worden gemaakt. Mede door de ideale omstandigheden heeft de bouwfase maar negen maanden geduurd.

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, stalen deur met glas, ingebouwde boekenrekken

Karakteristieke woning

Wanneer we binnenlopen door de karakteristieke afgeronde voordeur, komen we in een ruime hal, die met stijlvolle stalen deuren toegang biedt tot de royale woonkamer met open keuken. In de living ligt een whitegrey eikenhouten vloer die in de eetkamer is doorgetrokken. De eyecatcher in de living is de gashaard, die eigenlijk als een soort roomdivider fungeert. De hoge plinten geven een ruimtelijk effect aan de living en eetkamer. Wanneer we van de hal naar de eerste etage lopen, valt op dat de carrévormige overloop lijkt op een luxe galerij die langs de slaapkamers en badkamer loopt. Als laatste is er een ruime ouderslaapkamer met badkamer en inloopkast ingericht op de bovenste verdieping, die aanvoelt als een heuse hotelsuite.

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, design lamp, hal, gang,

Fa. M. Geleijnse & Zoon realiseerde de twee fraaie houten trappen, inclusief de complete montage en het aflakken.

Franken afbouw & verbouw had een hele klus aan de badkamers, de toiletruimte, het tegelwerk, eiken planchetten en het op maat maken van de bureaus en garderobekasten.

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, badkamer, vrijstaand bad,

Het sanitair in de badkamers is afkomstig van Stone Company.

 

Diverse duurzame oplossingen

In en om het huis is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieu- en sociaalvriendelijke oplossingen. Zo wordt er elektriciteit opgewekt via zonnepanelen op het dak, garage en veranda. Ook is er gekozen voor duurzame isolatie, het huis beschikt over een energiezuinige cv-ketel met warmte-terug-win systeem en zijn de design bankstellen in de woonkamer geproduceerd in een sociale werkplaats.

De opdrachtgevers kunnen na een fantastische samenwerking met AA+ Ontwerpbureau de komende jaren genieten van hun prachtige huis waarin oud en nieuw samen komen!

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, achterkant woning, modern, wit

Tijdloze villa met klassieke details, AA+ Ontwerpbureau, achterkant woning, modern, wit, tuinaanleg

De gehele buitenruimte werd aangelegd door ROALD Tuindesign.

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Dré Wouters

____

Meer projecten bekijken van AA+ Ontwerpbureau?